Uitgelicht: John den Dunnen (Wieldrecht)

Uitgelicht: John den Dunnen (Wieldrecht)

DORDRECHT – In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Maar aan de andere kant een voorbeeld dat it ain’t over until the fat lady sings the blues, zoals de Amerikanen plegen te zeggen. Met FC Zwolle stond John den Dunnen in een nog eens niet al te ver verleden dertien punten achter op koploper Excelsior. Een op papier kansloze missie, die echter toch nog uitdraaide op een titel voor de Zwollenaren.

Met veertien punten achterstand op lijstaanvoerder in de derde klasse C, Brederodes, maar ook een wedstrijden minder gespeeld, is de titelrace volgens de trainer van Wieldrecht bijna gelopen. Op papier staan de Dordtenaren elf punten achter de koploper met nog vijf duels voor de boeg. “Brederodes speelt overtuigend en is op den duur verder uitgelopen, dus het is bijna beslist. Probleem is dat wij tot half februari nog geen wedstrijd na de winterstop voor de competitie hebben gespeeld, dus de inhaalrace begon laat. Ik ben en blijf positief met het overnemen van de plaats in de nacompetitie van Brederodes in mijn achterhoofd. Wieldrecht speelt een sterk positiespel en scoort relatief makkelijk, dus waarom niet. Ik blijf er vertrouwen in hebben. En als we de titel aan Brederodes moeten laten, dan moeten we toch in ieder geval aan de nacompetitie deelnemen.”

Dat moet dan in de derde periode gebeuren, of door een vervangende titel van Brederodes, want de tweede periode was niet de beste van Wieldrecht. Den Dunnen is reëel genoeg om te onderkennen dat de club uit Vianen niet ten onrechte bovenaan staat. “Dat kan niet over een heel seizoen bezien. Zij hebben een goede as staan met ervaring in de hoofd- en Topklasse. Dat was ook het grote verschil in de eerste wedstrijd tegen ze. Wij kwamen met 2-0 voor, maar Brederodes won uiteindelijk nog met 2-4. In mei is er nog een herkansing. Maar het is gewoon een goede ploeg en Wieldrecht is in veel meer opbouw,” aldus de voormalige speler van Sparta en FC Dordrecht. Den Dunnen werkt bovendien binnen de kaders van de Dordtse derdeklasser. “Wij hebben geen ex-Top of voormalige hoofdklassers in de selectie. Wieldrecht is net als Drechtstreek, waar ik eerder heb gewerkt een echte familieclub. Daar wordt niet betaald en dat betekent dat er nauwelijks spelers van buitenaf komen. Dat is voor het niveau misschien wel jammer, maar voor het karakter van de club misschien wel een zegen.”

Den Dunnen vervolgt. “Er komen geen voorbijgangers door de poort. In het eerste elftal spelen bijna allemaal mensen met een Wieldrecht-achtergrond en dat is beter dan een selectie met spelers die net zo makkelijk voor de centen naar een andere club vliegen als ze binnen zijn gekomen. Wieldrecht is een echte vereniging, waarbij het vooral de kunst is om de spelers uit de eigen jeugd te behouden. Niet ten koste van alles overigens. Als iemand echt goed is en er komt een goede club voor hem met sportief perspectief, zal ik een talent nooit tegenhouden. Hooguit adviseren in zijn keuze. Maar het zou leuk zijn als een club die zo veel aandacht heeft voor de eigen opleiding ook sportief wordt beloond. Er zit nog voldoende rek in de samenwerking. Er komt een talentvolle lichting uit de oudste jeugd aan en daar wil ik binnen de selectie graag mee werken. Inderdaad met het doel om op te klimmen naar de tweede klasse. Dat heb ik dit seizoen overigens nog niet uit mijn hoofd gezet. We zullen de titel waarschijnlijk aan Brederodes moeten laten, dus moet het in de nacompetitie gebeuren.”

 

Lees meer over club: Wieldrecht