Laatste Fluitsignaal: Gert Piket

Laatste Fluitsignaal: Gert Piket

ROTTERDAM  – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er voortaan op maandag bij de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man in het zwart. Hoe heeft hij of zij hun wedstrijd in het weekeinde  beleefd? Was hij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? In samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat. Deze week: Gert Piket.

Wedstrijd: Westlandia C1 – TOGB C1

Klasse: Derde divisie

Plaats: Naaldwijk

Tenue: Groen shirt witte broek tegenstander zwart shirt met gele  baan en zwarte  broek

Fluit: Fox 40

Voorbeelden: Roelof Luinge en Dick Jol

Toeschouwers: Ongeveer 50

Eindstand: 0-0

Kaarten: Geen

Algehele indruk: Een sportieve en spannende wedstrijd waar alles in zat. Was een hele leuke wedstrijd om te fluiten.

Het was een heel druk en bijzonder weekend voor Gert Piket (foto: in donker shirt). Vrijdagavond ontving hij vanwege zijn 25-jarig jubileum als KNVB official de Zilveren Speld, zaterdag floot hij de altijd fanatieke jeugdvoetbaltopper tussen Westlandia C1 en TOGB C1 en de aanvullende uren plus de gehele zondag stonden in het teken van de goede doelen actie Sporten voor Sophia voor het Sophia Kinderziekenhuis waar hij zich samen met een team liet sponsoren tijdens een Spinning Marathon.

Gert Piket: “Uiteraard ben ik heel trots dat de KNVB onderscheiding aan mij is uitgereikt en dat ik het al zo lang een geweldige hobby vind. Ik wil er erg graag nog lang van blijven genieten.” De door hem gefloten wedstrijd sportief: “Er werd fel gestreden om de winst. De thuisclub wilde uit de degradatiezone weg en de bezoekers moesten  aansluiting krijgen bij de bovenste plaatsen. TOGB kreeg meer kansen, maar vond vaak de uitstekende keeper van Westlandia op haar weg. De thuisclub kreeg in de tweede helft nog een levensgrote mogelijkheid, maar de bal rolde centimeters naast het doel. Deze wedstrijd was heel erg leuk om te fluiten, uiteindelijk heb ik ook een goed gevoel overgehouden aan dit potje voetbal op deze zeer koude zaterdagochtend in het Westland.”

Piket was blij met de goed verlopen interactie met de spelers, hoe jong ze ook zijn. “Dat verliep weer geweldig deze ochtend. Ook in bepaalde situaties waar even wat autoriteit vereist was kwam de acceptatie sneller dan tegenwerking. Al met al kan ik, wat deze wedstrijd betreft geen verbeterpunten kan bedenken. Eigenlijk kan ik zeggen dat ik iedere week op mijn manier wedstrijden leid en dat deze manier van in het veld aanwezig zijn mij, en meestal ook de spelers en leiders wel bevalt. Na afloop lieten de leiding van beide clubs en een aantal spelers dat ook blijken.”

De actie Sporten voor Sophia is volgens Piket bijzonder goed verlopen. Voor de negende keer deed hij zelf ook mee. “Ik was Teamcaptain van Fitland Nieuwerkerk en Alexander, dat met 54 mensen aanwezig was op dit evenement. ‘Mijn’ team heeft tienduizend euro opgehaald voor het goede doel! Totaal deden ruim 1750 mensen aan dit tweedaagse spektakelstuk mee en iedereen heeft drie uur gefietst voor het Sophia Kinderziekenhuis. De actie, die in het teken stond van een betere toekomst voor te vroeg geboren kinderen heeft totaal € 350.000,- opgebracht, waardoor weer veel onderzoek bekostigd kan worden.”

“Het uitreiken van de Zilveren Speld was bijzonder en een eer om die te mogen ontvangen, maar de meeste indruk heeft op mij Sporten voor Sophia gemaakt. Ik mocht gedurende de volledige drie uur meefietsen op het podium en vanwege mijn inzet en het persoonlijk opgehaald donatiebedrag (1545 euro) mocht ik na afloop een ‘Sophietje’ in ontvangst nemen. Dat is een speciaal gemaakt beeldje van een kindje met een knuffel en een ballonnetje en dit kunstwerkje symboliseert het kind in het Sophia Kinderziekenhuis. En ik mag zeggen, dat het een grote eer is om dit te mogen krijgen. Dit laatste heeft een diepe indruk op mij achtergelaten”, aldus de altijd voor de Regio Rijnmond Cup ook fluitende Gert Piket.

 

Lees meer over de spelers: