Week door midden met: Aad Hagestein

Week door midden met: Aad Hagestein

“Iedereen is van harte welkom”

 

Aad Hagestein is de voorzitter van hovdjscr, hoelang hij dit beroep al doet weet hij niet meer hij is namelijk de tel kwijt. Wel weet hij dat de Jan Boskamp Cup 23 september bij zijn club wordt gehouden. Kinderen onder de zes jaar mogen zich opgeven met hun team voor een prachtige dag. De Cup wordt geopend door niemand minder dan Jan Boskamp zelf. 

Tekst: Anouk Mulder

Wat vind u er van dat de Jan Boskamp Cup bij uw vereniging wordt gehouden?
“Dat vind ik een hele grote eer, zoals je weet is Jan Boskamp ooit begonnen bij hovdjscr. Hij heeft 10 jaar bij deze mooie club gespeeld. Nou ben ik zelf niet afkomstig van hovdjscr, maar van de andere kant DJS. We hebben vroeger veel toernooien gespeeld bij hovdjscr en als kleine jonge kende je de grote mannen wel als Jan Boskamp en Willem van Hanegem.”

Heeft u Jan Boskamp zien voetballen?
“Ja zeker toen nog in zwart-wit, toen hadden we nog geen kleuren televisie. Die oude beelden kan ik zo weer voor me halen.”

Weet u of Jan Boskamp naar het toernooi komt?
“Ja als het goed is wel, maar het gaat met BN’ers allemaal wat moeilijker. Je kan niet rechtstreeks met Jan zelf aan de telefoon zitten. Je moet via via communiceren. Toevallig is er een goede vriend van Jan waar ik wel contact mee heb, ik heb hem al een paar keer gebeld en hij is ook een keer bij een  bij ons geweest, ik ga er wel vanuit dat hij komt. ”

Kent u Jan Boskamp persoonlijk?
“Ja, ik heb hem met de nieuwjaarsreceptie gezien, hij was uitgenodigd met nog twee anderen. Elk jaar moet ik dit als voorzitter doen, hoelang ik al voorzitter ben zou ik niet meer weten, ik ben de tel kwijt. We zaten net als Voetbalinternational in het midden van de zaal, daar heb ik mijn nieuwjaarsspeech gehouden en mensen konden vragen stellen aan Jan.”

Wat verwacht u van het toernooi?
“Ja ik verwacht eigenlijk een verassing. Ik heb een paar beelden gezien op Youtube van de Coen Moulijn Cup met de vlaggenparade het zag er hartstikke leuk uit. Ik kijk er heel erg naar uit om ook zo’n mooi toernooi bij mijn eigen vereniging te krijgen. Ik hoop dat het net zo’n spektakel als de Coen Moulijn Cup wordt.”

“Ik wil graag nog even zeggen, iedere vereniging die zich geroepen voelt schrijf je lekker in voor de Jan Boskamp Cup, iedereen is van harte welkom.”