Memorial eert Nouchka Fontijn

Memorial eert Nouchka Fontijn

ROTTERDAM – De nieuwe stichting Rotterdamse Sporticonen heeft Nouchka Fontijn tijdens de 23-ste editie van de Bep van Klaveren Memorial in de Maassilo in Rotterdam geëerd met de Bep van Klaveren Memorial-prijs.

De zilveren medaillewinnares van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro ontving de prijs uit handen van Arnold Vanderlyde. De drievoudig winnaar van Olympisch brons reikte het beeld uit als ambassadeur van de Bep van Klaveren Memorial. De prijs werd vorig jaar toegekend aan de beide Rotterdamse ondernemers Mark van Schaick en Ard-Jan Kooren vanwege hun loyaliteit als sponsor van de Memorial. Ed van Leeuwen, voorzitter van Rotterdamse Sporticonen, overhandigde in de ring een cheque aan de Schiedamse bokser als extra blijk van waardering voor haar prestaties in Brazilië.

Arnold Vanderlijde, ambassadeur van de Memorial, kende RBV Crooswijk de nieuwe stimuleringsprijs met zijn naam toe. Dit ter ondersteuning van de samenwerking die Rotterdamse Sporticonen is aangegaan met de boksclub van Bep van Klaveren voor de Junior Bep van Klaveren. Rotterdamse Sporticonen zal voortaan met de Junior Bep van Klaveren een structurele bijdrage leveren aan het stimuleren van de bokssport in Rotterdam.

De stichting Rotterdamse Sporticonen heeft in samenwerking met Ardie den Hoed van producent Fast Forward de vier bestaande evenementen, Bep van Klaveren Memorial, Junior Bep van Klaveren, Coen Moulijn Memorial Cup en Stefan de Vrij Cup geadopteerd. Daaraan worden in 2017 acht nieuwe evenementen toegevoegd. De Deborah Gravenstijn Classic, Jan Boskamp Cup, Fatima Moreira de Melo Cup, Willem van Hanegem Cup, Jolanda Paardekam Classic, Raemon Sluiter Cup, Kevin Strootman Cup en Joost Luiten Classic. De eerste op de kalender is de Deborah Gravenstijn Classic. Alle naamgevers, of hun nabestaanden, hebben aangegeven gratis mee te werken en indien mogelijk op hun jaarlijks terugkerende toernooi aanwezig te zijn. Het gaat om eendaagse toernooien voor jeugd van vier tot zestien jaar. Voor 2019 staat ook de Rie Mastenbroek Classic op de kalender.

Rotterdamse Sporticonen beoogt Rotterdamse jeugd te enthousiasmeren en in beweging te krijgen. Doelstelling van alle evenementen is om de grootste in zijn tak van sport te worden zonder presteren als voorwaarde vooraf te stellen. “Wij willen kinderen plezier laten beleven aan een dag die door de koppeling aan een icoon onvergetelijk voor ze wordt. Ieder kind gaat bij ons ook met een herinnering naar huis.’’ Deelname moet volgens oprichters en bestuursleden Wim van Aalst, Peter Goedvolk en Pim Blokland ook altijd gratis zijn. ‘’Wij hopen dat het Rotterdamse bedrijfsleven massaal op dit sympathieke initiatief inhaakt.”