Junior Bep wordt jeugdinterland

Junior Bep wordt jeugdinterland

ROTTERDAM – De Junior Bep van Klaveren wordt een jeugdinterland tussen de boksers van Nederland en Ierland.

Dit evenement voor jeugd tot en met achttien jaar wordt op zondag 17 september voor de vierde maal gehouden in de Maassilo in Rotterdam, voorafgaand aan de Bep van Klaveren Memorial op maandag 18 september. Een Rotterdamse ondernemer die al nauw betrokken is bij de stichting gaat het initiatief steunen om in de Junior Bep van Klaveren een jeugdinterland op te nemen. De extra steun geldt voor meerdere jaren en stelt Rotterdamse Sporticonen in staat om weer een nieuwe traditie voor de jeugd te starten.

Op 17 september zal voor het eerst in ons land een nationale jeugdselectie tegen een buitenlandse formatie aantreden. Voor de sportieve organisatie breidt Rotterdamse Sporticonen de samenwerking met partnervereniging RBV Crooswijk uit. De club met haar boksschool in de Pootstraat, waar Bep van Klaveren in een ver verleden nog trainde, heeft met steun van de Boksbond inmiddels een Nederlandse selectie van jongens en meisjes tot achttien jaar uitgenodigd. Met de Ierse boksbond wordt overlegd over het afvaardigen van een jeugdteam dat zondag 17 september in de Maassilo kan optreden als tegenstander van de Oranje-talenten. Ook Arnold Vanderlyde, ambassadeur van de Bep van Klaveren Memorial, ondersteunt het nieuwe initiatief van harte.

Rotterdamse Sporticonen maakt in de Junior Bep van Klaveren ook ruim baan voor de jeugd die nog niet sport. Naast de nieuwe jeugdinterland worden de boksclinics van partnerorganisatie Rotterdam Sportsupport een vast onderdeel in het programma om zo veel mogelijk Rotterdamse kinderen via de wijken en scholen te interesseren voor de bokssport. Kinderen die verder willen kunnen eventueel met steun van het Jeugdsportfonds lid worden van een club. Zo zet Rotterdamse Sporticonen met de Junior Bep van Klaveren en de Bep van Klaveren Memorial een jaarlijkse boks-tweedaagse in de Maassilo neer. Met een jeugdinterland voor de bokstalenten, clinics van Rotterdam Sportsupport voor de jeugd die nog niet actief is en de Memorial om de Olympisch bokskampioen van 1928 op grootse wijze te herinneren.