Internationaal afscheid badmintonner Dicky Palyama

Internationaal afscheid badmintonner Dicky Palyama

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Badmintonner Dicky Palyama neemt op het komende Dutch Open afscheid van het internationale badmintoncircuit. De 35-jarige inwoner van Nieuwerkerk aan den IJssel krijgt van de organisatie van het toernooi een afscheidswedstrijd op zaterdag 12 oktober tegen de Deense grootheid Peter Gade.

Vorig jaar stond Palyama nog in de finale van het Dutch Open en verloor toen van Eric Pang. Dit jaar is de in Gouda geboren badmintonner afgegleden naar de 125e positie op de wereldranglijst, waardoor hij niet rechtstreeks tot het hoofdschema van het toernooi is toegelaten. Badminton Nederland heeft er naar eigen zeggen nog alles aan gedaan om een wildcard voor de veteraan te regelen, maar dat verzoek werd door de organisatie van het Dutch Open niet gehonoreerd. Eerder had Palyama al te kennen gegeven dat het Dutch Open zijn laatste kunststukje zou worden, maar dat hij niet in de kwalificaties wilde spelen. De ingelaste afscheidswedstrijd tegen Gade wordt daarom zijn laatste partij.

De Nederlandse badmintonner werd in de periode 2000 tot en met 2008 negenmaal op rij Nederlands kampioen en won daarnaast onder meer het Spaanse en het Russische Open. Gade is onder meer vijfvoudig Europees kampioen en won vier bronzen en één zilveren medaille op het WK. Ook pakte de Deen een medaille op de Olympische Spelen, in 2000 veroverde hij brons in Sydney.