De Taart: Peggy Calicher (SC Feyenoord)

De Taart: Peggy Calicher (SC Feyenoord)

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website van de Bakker der bakkers www.banketbakkerrijdekker.nl

Bakker Dekker maakt zich een beetje zorgen. Begaan als hij is met het amateurvoetbal in de regio Rijnmond kwam hem ter oren dat Peggy Calicher van Sportclub Feyenoord binnenkort voor de derde keer in korte tijd naar het ziekenhuis moet. “Ik ken die mevrouw zelf niet heel goed, maar de hele wereld kent haar een beetje als de Moeder Overste van Varkenoord. Sportclub Feyenoord is Peggy Calicher en Peggy Calicher is Sportclub Feyenoord. En ze is ook nog van de jeugdopleiding van Feyenoord, dus de spin in het Feyenoordweb. Als zo’belangrijke persoon dan wegvalt, dan gebeurt er wel wat. Je hebt altijd mensen die op basis van hun kennis en kunde altijd vervangbaar zijn, maar de een nu eenmaal moeilijker dan anderen. En als je zoals Calicher al ruim dertig meeloopt op Varkenoord dan hoef niemand je meer iets uit te leggen. Dan ben je het aanspreekpunt voor alles en iedereen en overal. Of je wil of niet. Dus dan is het voor een voetbalorganisatie als Sportclub Feyenoord lastig als zo’n iemand wegvalt door ziekenhuisopnames. Maar het is bovenal vervelend voor Peggy Calicher zelf. Driemaal in korte tijd in een ziekenhuisbed, dan heb je geen zwerende vinger. Dus snel met de Taart naar Miss Sportclub, om haar met veel liefde en slagroom te steunen.”

Moeder Overste van Varkenoord kijkt raar op als de Taart van Bakker Dekker bij haar wordt afgeleverd. Ze ziet er ook uit als Hollands welvaren en praat zoals iedereen van haar gewend is. De in Bandung geboren Calicher is klein, maar niet over het hoofd te zien. “Voor mij?” vraagt ze nog voor de zekerheid. “Die hele Taart? wat lief van Bakker Dekker. Wat een schatje. Man, want een ding. Daar neem ik een stukje van en dan geef ik de rest lekker aan de businessclub die er vanavond is. Mag dat? Jeetje, wat ziet die er mooi uit. Lekker hoor. Ik mag dan wel naar het ziekenhuis moeten, maar ik eet gewoon nog alles, dus neem een lekker stuk van deze taart. Man, wat moet ik hier nu van zeggen. Ik wil er geen zwaar verhaal van maken, maar dit gebaar wordt wel gewaardeerd. Natuurlijk ga je niet voor niets het ziekenhuis in. Ik wacht op een oproep. De specialisten overleggen hoe ze dingen gaan aanpakken en dan moet ik worden geopereerd. Een enkele of dubbele operatie is nu het vraagstuk. Ik heb voor en na mijn wintersportvakantie al tweemaal in het ziekenhuis gelegen en nu moet ik worden geopereerd. Maar dat komt allemaal goed. Er zijn kundige doctoren in het Erasmus MC, dus ik ben in goede handen. Komt allemaal goed.”

Calicher kijkt vooral tegen het periode van herstel. “Ik reken op een maand, maar er is mij al zachtjes ingefluisterd dat ik na zo’n operatie op een herstel van twee maanden eerder moet rekenen. Ja, als je terug komt uit een ziekenhuis ben je al niet veel meer waard, dus dat zal na een operatie helemaal het geval zijn. Ja, het moet toch gebeuren, dus ik ga het wel zien. Ik veel lieve mensen om mij heen, dus er gaat absoluut goed voor mij worden gezorgd. Daar hoef ik mij geen zorgen over te maken. En op kantoor bij de Sportclub gaat Karin Willemsen mijn taken overnemen, dus ook dat komt allemaal goed. Straks zeggen ze nog dat het allemaal zonder mij ook kan,” lacht de Rotterdamse om zichzelf. Calicher neemt het leven zoals het is. De ex-speelster van de softbalsters van Feyenoord is een taaie, maar geeft tegelijkertijd toch wel aan dat het een zware operatie wordt. “Maar wat moet dat moet, dus we gaan er gewoon het beste van maken. En zo lang het kan blijf ik lekker alles eten, dus ik neem een lekker stuk uit deze taart van Bakker Dekker. Lekker hoor.”

 

 

 

Lees meer over club: SC Feyenoord