Nieuwe bestuursvorm Sparta

Nieuwe bestuursvorm Sparta

ROTTERDAM – In navolging van SC Heerenveen krijgt onze club een bestuurlijk  one-tier-board. Een bestuurslaag met zowel uitvoerende als controlerende taken.

Dat meldt het weekblad VI. Rob Westerhof, voorzitter van de Stichting Sparta  1888, zou de nieuwe voorzitter van dit one-tier-board moeten worden,  maar vindt zichzelf te oud en te ver weg van Rotterdam wonen. Westerhof vindt het voor de continuïteit van Sparta belangrijk dat er een voorzitter komt van tussen de 55 en 60 jaar. “Iemand die op voetbalgebied de nodige ervaring heeft en het nog tien jaar kan doen. Iemand ook uit Rotterdam met een Sparta-hart- en verleden”, aldus Westerhof in VI.

Westerhof zegt dat een RvC niet functioneert als er commissarissen zonder voetbal know-how inzitten. “Het geld moet naar het team en de trainer, niet naar allerlei managers.” Sparta doet een beroep op enkele oude en nieuwe investeerders, onder wie Henk Roodenburg die samen met zijn broer in de Quote 500 staat. Zonder Roodenburgs steun door de jaren heen was onze club al failliet geweest. Westerhof: “Zowel sportief als zakelijk doen we het volgend seizoen heel anders.