Mitchell Pique nog hoopvol

Mitchell Pique nog hoopvol

ROTTERDAM – Hij droeg het shirt van onder meer Excelsior, Ajax, FC Twente, ADO Den Haag en Willem II. Inmiddels zit Mitchell Pique zonder club, maar de hoop op een verlenging van zijn verblijf in het betaalde voetbal heeft hij nog niet opgegeven.

“Ik wil nog zeker twee jaar door voetballen”, zegt de verdediger op de website van ADO Den Haag. “Ik heb meegetraind in Libanon en Thailand. Libanon wilde ik niet, dat was echt onveilig. Toen ik net terug was waren er twintig doden bij een bomaanslag in Beiroet. Daar heb ik dus van af gezien. Thailand was echt gaaf. Ik ben daar tweeënhalve week geweest. Het onderhandelen liep alleen heel vreemd. Eerst met de voorzitter, daarna weer met een agent, het duurde allemaal zo lang. Ik heb toen gezegd, als jullie serieus zijn hoor ik het wel. Inmiddels hebben ze weer contact gezocht en willen ze dat ik op stage kom.”

Een echte doorbraak bij Ajax bleef uit. “Ik had op linksback concurrentie van Maxwell, op het middenveld van Van der Vaart en op linksbuiten van Mido. Dan weet je dat het lastig wordt als je net overkomt uit de jeugd. Later brak ik bijna door onder Jan Wouters, maar hij werd ontslagen. Hetzelfde gebeurde onder Co Adriaanse. Ik deed het goed tegen RKC Waalwijk, zou een week later in de basis starten, maar toen werd hij ook ontslagen. Af en toe moet het ook meezitten als de verschillen onderling zo klein zijn.” (Bron: Elf voetbal)