Kristian Adelmund columnist site

Beste voetbal-lovers,

Een korte introductie voor de mensen die mij nog niet kennen. Ik ben Kristian Adelmund, 26 jaar en geboren in Capelle aan den Ijssel. Mijn jeugdopleiding genoten bij Feyenoord en Sparta Rotterdam. Het profvoetbal in Nederland net niet gered. Na vierenhalf jaar in de hoofdklasse en Topklasse kreeg ik een kans aangeboden om een profcontract te tekenen in Indonesië. Waar ik nu aan mijn tweede seizoen bezig ben….

Middels deze blog ga ik jullie wekelijks op de hoogte houden van alles wat ik hier meemaak op en buiten het veld. Geloof me, het is een groot avontuur. Een land waar men totaal andere normen en waarden heeft, andere gebruiken en cultuur. Ik kom in situaties terecht die in ons kleine goed georganiseerde kikkerlandje ondenkbaar zijn. Van corruptie binnen clubs tot gevaarlijke situaties in de stadions tijdens de wedstrijden. Maar ook ontzettend veel hoogtepunten zoals wekelijks spelen in volle stadions met 20 tot 40.000 passionele supporters die je toejuichen en toezingen.

Dit avontuur geeft mij voldoening en maakt mij een rijker persoon. Ik ga mijn best doen om jullie het mee te laten beleven.

Ik wens jullie veel leesplezier!

Groeten uit Indonesië