Elvis Manu laat zich naturaliseren voor Ghana

Elvis Manu laat zich naturaliseren voor Ghana

Rotterdam – Ex-Feyenoorder Elvis Manu heeft zijn keuze nog niet gemaakt, maar de FIFA heeft het verzoek van Manu bijna rond. Als het zover is, dan kan hij spelen voor het nationale team van Ghana, zo meldt De Stentor. 

De 23-jarige Manu, afkomstig uit Dordrecht, krijgt een uitnodiging van de voetbalbond Ghana als de FIFA zijn verzoek heeft afgerond. Hij kan dan gaan spelen voor het land waar zijn ouders vandaan komen. Avram Grant, bondscoach van Ghana, sprak vorig jaar al met Manu. Hij vroeg hem om zich te neutraliseren.

Manu is blij dat hij binnenkort het shirt van Ghana kan aantrekken, maar het wordt toch lastig kiezen als Oranje onverwachts op de stoep staat. “Ik kan niet wachten tot het zover is. Spelen voor Ghana zou een droom zijn. Ik ben en voel me op en top Ghanees. Ze ronden nu de laatste details af. Eindelijk, want ik ben dit proces al een jaar geleden begonnen.” Een ding vindt Manu lastig. ,,Stel dat ik nu, voordat het papierwerk met Ghana en de FIFA is afgerond, alsnog wordt opgeroepen voor Oranje… Wat dan? Ik kan Oranje ook niet weigeren”, zegt Manu tegen Ghana Soccer.

Lees meer over club: Feyenoord