De Taart: Wout Holverda (Sparta)

De Taart: Wout Holverda (Sparta)

ROTTERDAM – De supporters van Sparta Rotterdam hebben vrijdagmiddag oud-speler Wout Holverda in het zonnetje gezet tijdens de traditionele wedstrijd tegen de supporters van MVV. De voormalige aanvaller van de Rotterdamse Kasteelclub kampt met een beginnende vorm van Alzheimer, maar was duidelijk het voetbalspelletje nog niet verleerd. Regiorijnmondvoetbal.nl gaf gehoor aan het voorstel van de Rotterdamse supportersvereniging om Holverda ook in het zonnetje te zetten. Hem een hart onder de riem te steken dat liefhebbers hem niet zullen vergeten. Holverda kreeg daarom speciaal van de redactie de taart van de week van banketbakker Johan Dekker uit Pernis.

Deze vrijdag speelde Wout Holverda, oud-speler van onder andere Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard, mee met de supporters van de Kasteelclub. De Spartanen waren met 4-1 te sterk voor de fans uit Maastricht. ,,Het is leuk om mee te doen aan zo’n wedstrijd als deze,” zei Holverda achteraf. ,,Het ging wel aardig, maar ik heb het vooral als prettig ervaren. Je wordt schijnbaar niet vergeten.”

De oud-voetballer kampt momenteel met een lichte vorm van Alzheimer en dat voelt niet goed. ,,Je vergeet soms dingen en dat wil ik niet. Maar ik kan er helaas niets aan doen. Ik kan zelfs geen autorijden, maar dat wordt telkens prima opgelost. Daar ben ik iedereen ook dankbaar voor.” De taart van de week ziet Holverda dan ook als een steun in de rug. ,,Ik ervaar deze overhandiging als een steun en vooral een manier van respect. Ik waardeer het ten zeerste en voel dat ik overal wordt gesteund. Dat geeft me extra kracht en motivatie om er nog altijd voor te gaan. Bij wat dan ook.”

De prestaties van de Kasteelclub doen de oud-speler wel zeer. ,,Natuurlijk is het voetbal van nu niet te vergelijken met vroeger, alles gaat nu een stuk sneller,” licht hij toe. ,,Maar ik zie aan de wedstrijden echt wel dat Sparta deze manier van voetballen eigenlijk niet aan kan. Het is en blijft een mooie club, maar het wordt wel zaak om realistischer te worden en te kijken naar de nabije toekomst: waar wil Sparta heen?. Dat zal de praktijk later moeten uitwijzen.”