Ajax schaamt zich voor eigen supporters

Ajax schaamt zich voor eigen supporters

AMSTERDAM – Binnen Ajax kringen is met afschuw gereageerd op een actie van enkele supporters tijdens de bekerwedstrijd Ajax – Feyenoord in de Amsterdam Arena.

Op één van de tribunes werd een spandoek opgehangen waar op een krenkende wijze de dood van de fanatieke Feyenoord supporter “Rooie Marck” wordt gebruikt. Marck overleed aan het begin van dit seizoen aan kanker, kort nadat hij afscheid had genomen van zijn club.

Erevoorzitter en bestuurslid van de UEFA  Michael van Praag neemt stellig afstand van de actie en roept Ajax op om maatregelen te treffen om dergelijke acties in de toekomst te voorkomen. Ook commercieel manager Edwin van der Sar is niet te spreken over de bewuste supportersactie.

Extra wrang is dat van der Sar in de rust alle supporters opriep om op te staan tegen kanker, dat terwijl het spandoek op dat moment al in het stadion zichtbaar was.

Rooie Marck behoorde tot de harde kern van Feyenoord tot de slopende ziekte hem definitief velde. In de film “The Other Side Of The Heart Is White”die vanaf 12 februari te zien is worden de laatste momenten van de Feyenoordaanhanger en het definitieve afscheid van de club op een treffende wijze in beeld gebracht.