ZBC’97 vijf punten minder, Zenzen levenslang

ZBC’97 vijf punten minder, Zenzen levenslang

ROTTERDAM – De KNVB heeft ZBC’97 en Omar Zezen zwaar gestraft voor het staken van de wedstrijd bij OSV in Oud-Beijerland.

De Zwijndrechtse derdeklasser kreeg vijf winstpunten in mindering, terwijl Omar Zenzen door de KNVB voor het leven werd geschorst. De ZBC’97-speler schopte een tegenstander tegen zijn hoofd en viel de scheidsrechter aan. Twee teamgenoten hebben ook lange straffen gekregen voor het slaan van tegenspelers. Eén van hen mag twee seizoenen niet voetballen bij ZBC’97. De andere is voor acht wedstrijden geschorst.

Een speler van Oud-Beijerland mag tien wedstrijden niet spelen. ZBC’97 heeft naast de vijf minpunten ook een boete van 300 euro gehad. Ondanks de straf staat de club van voorzitter Ruud Vlak nog steeds bovenaan in de derde klasse, maar nu puntgelijk met VVOR. Maar de Rotterdammers hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan ZBC’97. Als de Zwijndrechtse club van trainer Randall Neeskens dit seizoen nog een keer de fout in gaat, wordt de club uit de competitie gehaald.

Lees meer over club: ZBC'97