Zaterdagmorgen: Winand van Loon (XerxesDZB zat)

Zaterdagmorgen: Winand van Loon (XerxesDZB zat)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor. Deze week: Winand van Loon die in het kader van de KNVB beker het opneemt tegen DHC.

Naam: Winand van Loon

Club: XerxesDZB (zat)

Klasse: Laatste 16 KNVB beker

Tegenstander: DHC

Wekker op: 09.00 uur. Mijn dochter moet om 11.00 uur hockeyen met de D-meisjes van Spirit, dus daar wordt de tijd op aangepast.

Ochtendhumeur: Nee, maar de zaterdagochtend is wel anders dan andere ochtenden. Ik moet toegeven dat ik dan prikkelbaarder ben. Dus ik mag het dan graag rustig laten verlopen thuis.

Ochtend ritueel: Weer of geen weer, ik loop het eerste half uur, drie kwartier met de hond buiten. Daarna douchen en ontbijten.

Muziek: 100% NL

Krant: Algemeen Dagblad, vooral de pagina’s met amateurvoetbal.

Magazine: Nee.

Website: op zaterdag niet, maar doordeweeks altijd www.regiorijnmondvoetbal.nl en www.voetbalrotterdam.nl. En ik volg twitter

Ontbijt: Als we niet hoeven te haasten lekker met koffie en croissant uit de oven. Anders een snelle boterham.

Tijd op de club: Zaterdag spelen we om 17.00 uur, waardoor we twee spelers missen die om 18.00 uur moeten werken. Het tweede bekert niet, dus waarschijnlijk ga ik nog even een halve wedstrijd SC Feyenoord – De Jodan Boys kijken. De club uit is volgende week onze tegenstander.

Pupillenwedstrijd: De hockeywedstrijd van mijn dochter als het in het schema past. Altijd feest of ze nu met 5-0 winnen of verliezen. Knap dat kon ik vroeger niet.

Bespreking: Tien minuten of we moeten een ander systeem spelen, dan duurt het langer.

Bijgeloof: We hebben een clubkostuum maar ik draag altijd graag de zelfde sokken en zo.

Weddenschap: XerxesDZB – DHC is een prachtig affiche, maar dat weten oude mannen. Ik heb vroeger nog met Xerxes tegen DHC gespeeld. De tijd van Guus Haak en Sjef de Poorter. Ik heb deze week nog prachtige foto’s op Facebook gezien, maar gewed is er niet.

Uitslag: We gaan met een doelpunt verschil winnen. We nemen de beker serieus, want we bewaren goede herinneringen aan XerxesDZB tegen Feyenoord op het Kasteel. We weten hoe mooi de KNVB beker kan zijn als je maar ver genoeg komt in de districtsbeker.