Zaterdagmorgen: Ton van Bremen (Oude Maas)

Zaterdagmorgen: Ton van Bremen (Oude Maas)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor?

Naam: Ton van Bremen

Club: Oude Maas

Uitleg afkorting: Geen

Klasse: Eerste klasse C

Tegenstander: VVGZ

Sportpark: Sportpark Polder Albrandswaard

Plaats: Poortugaal

Wekker op: De wekker staat niet. Ik word op dezelfde tijd wakker als doordeweeks. Dus rond 07.00 uur. Het is een ritme, dus kan niet meer slapen als ik wakker ben.

Ochtendhumeur: Nee, helemaal niet.

Ochtend ritueel: Toilet, koffie, het gebruikelijk.

Muziek: Nee, de televisie gaat direct aan.

Krant: AD, papieren versie.

Magazine: Nee.

Website: De website van de tegenstander. Je weet immers nooit wat je daar nog leest.

Ontbijt: Brinta of yoghurt met muesli. Dat zijn mijn favorieten. Anders gewoon een boterham.

Tijd op de club: Nog even wennen. Ik heb dinsdag naar de training gekeken en donderdag voor de eerste maal voor de groep gestaan en 12.30 uur verzamelen.

Pupillenwedstrijd: Ik moet aan alles nog wennen, maar ga ik zeker doen. Ik heb begrepen dat het tweede elftal uit speelt.

Bespreking: Hooguit vijftien minuten.

Bijgeloof:  Ja, net als Jack van den Berg heb ik een favoriete onderbroek. Bij Capelle bijvoorbeeld een groene en voor Oude Maas een rode. Als we winnen blijf ik die dragen. Als speler ging altijd eerste links alles aan. Toen ik er zelf op begon te letten, ben ik er niet uitgekomen of het nu een tik was of automatisch ging.

Weddenschap: Nee, ik heb de groep voorgehouden dat we eerst moeten overleven, maar met een goede serie zouden we ook zo maar een periodetitel kunnen pakken.

Uitslag: Ik heb voor anderhalf jaar getekend bij een club die net van Nieuw Lekkerland en SHO heeft gewonnen, dus waarom niet van VVGZ. Mensen zeggen dat het verdiend was, dus daar moeten we mee verder. Ik had overigens al eerder uitgebreid met Warry van Wattum over de club gesproken. Ik was deze zomer al met Oude Maas in gesprek, maar ook met een andere club. Ik wilde ze toen niet aan het lijntje houden en vervolgens hebben ze voor Roel Liefden gekozen. Toen ze weer terug kwamen, waren we er zo uit. Het is goed om weer op het veld te staan. Ja natuurlijk mis je dat.

Lees meer over club: Oude Maas