Zaterdagmorgen: Steye Jacobs (Victoria’04)

Zaterdagmorgen: Steye Jacobs (Victoria’04)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor?

Naam: Steye Jacobs

Club: Victoria’04

Uitleg afkorting: Geen

Klasse: Derde klasse C

Tegenstander: SVS

Sportpark: Schenkel

Plaats: Capelle aan den IJssel

Wekker op: 7.30 uur

Ochtendhumeur: Nee

Ochtend ritueel: Zaterdag heb ik de tijd, dus doe ik het rustig aan. Ik stap op m’n gemakje onder de douche, eet een boterhammetje en ga dan naar de club toe.

Muziek: Radio 3

Krant: De Volkskrant

Magazine: De Voetbaltrainer

Website: www.regiorijnmondvoetbal.nl, www.voetbalrotterdam.nl en www.waterwegensport.nl

Ontbijt: Een boterham met kaas

Tijd op de club: 11.00 uur

Pupillen wedstrijd: Ik bekijk de wedstrijden van het tweede elftal als ze thuis spelen. Verder probeer ik de duels van de C-, B- en A-jeugd zien.

Bespreking: Mijn bespreking duurt meestal een kwartier. We maken een paar verdedigende en aanvallende afspraken met elkaar. Er wordt besproken hoe we druk willen zetten, van welke kant we gaan aanvallen en waar we scherp moeten verdedigen.

Bijgeloof: Nee

Weddenschap: Meestal sluit ik vlak voor de wedstrijd een weddenschap af met de assistent-trainer. Dan voorspellen we wie er gaat scoren, bijvoorbeeld. Meestal gaat het over vijf euro of een kannetje bier.

Uitslag: Het wordt 2-2, maar wij bereiken de finale door de strafschoppenreeks te winnen. SVS is een goed voetballende ploeg, dus die zullen flink druk zetten. Wij maken gebruik van de ruimtes die dan vrij komen en moeten scherp zijn in de afronding. Zij hebben alleen wel een thuisvoordeel, want ze hebben op sportpark Schenkel heel vreemd kunstgras liggen.

Lees meer over club: Victoria'04