Zaterdagmorgen: Ronald van der Zalm (WCR)

Zaterdagmorgen: Ronald van der Zalm (WCR)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor?

Naam: Ronald van der Zalm

Club: WCR

Uitleg afkorting: Willibrordus Club Rhoon

Klasse: Vierde klasse F

Tegenstander: Simonshaven

Sportpark: Sportpark Simonshaven

Plaats: Simonshaven

Wekker op: 7.00 uur. Ik ga eerst naar de wedstrijd van mijn zoontje kijken. Die speelt meestal om 10.00 uur.

Ochtendhumeur: Nee. Ik sta makkelijk op.

Ochtend ritueel: Ik sta op en stap onder de douche. Vervolgens roep ik mijn zoontje en dan drinken we koffie of thee. Daarna stappen we in de auto en rijden naar zijn wedstrijd toe.

Muziek: Nee

Krant: Nee

Magazine: Nee

Website: www.regiorijnmondvoetbal.nl en andere voetbalwebsites.

Ontbijt: Ik eet ’s ochtends niks. Ik eet pas iets als ik op de club ben. Rond 12.00 uur eet ik dan een broodje.

Tijd op de club: 12.00 uur

Pupillen wedstrijd: Elke week bekijk ik de wedstrijd van mijn zoontje. Die speelt bij een andere club, dus meer pupillen wedstrijden kan ik niet kijken.

Bespreking: Onze bespreking duurt meestal tussen de vijftien en twintig minuten. Ik hou mijzelf niet bezig met de tegenstander, maar vooral met mijn eigen team. Het gaat over de manier van spelen als wij in balbezit zijn en balverlies lijden. Daarnaast besteed ik aandacht aan spelhervattingen en omschakelingsmomenten.

Bijgeloof: Nee

Weddenschap: Nee

Uitslag: Ik denk dat wij de wedstrijd met 0-3 gaan winnen. Wij krijgen het meeste balbezit en moeten snel scoren. Als dat te lang uitblijft, krijgt Simonshaven steeds meer het idee dat ze de nul kunnen houden.

Lees meer over club: WCR