Zaterdagmorgen: Ronald Klinkenberg (DCV)

Zaterdagmorgen: Ronald Klinkenberg (DCV)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor. Deze week: Danny Slegers, trainer van de Dordtse nummer negen in de vierde klasse.

Naam: Ronald Klinkenberg

Club: DCV

Klasse: Tweede klasse D

Tegenstander: Strijen

Wekker op: 7.30 uur. Ik ben niet zo’n slaper. Ik ga er laat in en kom er vroeg uit. Slapen is eigenlijk zonde van de tijd. Zeker op zaterdag als de wedstrijd al vroeg begint te kriebelen.

Ochtendhumeur: Nee, ik kom fluitend mijn bed uit.

Ochtend ritueel: Zaterdag is een fijne dag met meer tijd voor de krant en het ontbijt. Mijmeren over de wedstrijdbespreking en al vast met de wedstrijd bezig zijn. Gezonde wedstrijdspanning.

Muziek: Nee, liever televisie. Net nieuws en FOX sports.

Krant: AD, de papieren versie. Ik heb graag papier op tafel.

Magazine: Soms even een artikel van VI bijlezen.

Website: www.regiorijnmondvoetbal.nl, topklasser.nl en voetbalrotterdam.nl

Ontbijt: Thee, boterham met hagelslag en yoghurt met muesli

Tijd op de club: Ik hou van een korte voorbereiding. Ik verzamel om 11.45 uur, dus ben er zelf om 11.00 uur. Normaal kijk ik naar het tweede maar dat is deze week vrij.

Pupillenwedstrijd: Pupillenvoetbal is niet aan mij besteed. Mijn zoon speelt in de selectie. De andere is net gestopt en mijn kleinzoon pas drie maanden.

Bespreking: We hebben op de club een schat die altijd voor soep, een broodje en fruit zorgt. Zelf eet ik niets. Ik ben niet lang van stof en zal altijd mijn assistent erbij betrekken. Het is zeker geen monoloog van een man. Houd ik niet van.

Bijgeloof: Ja, maar dat kan ik hier beter niet over beginnen. Altijd eerst linker sok en dan pas de rechter. Ook op niet wedstrijddagen. Vroeger reed ik altijd dezelfde route naar Barendrecht. Ik heb nog wat andere dingen, maar laat maar anders gaan mensen nog raar naar mij kijken. 

Weddenschap: Het is een wedstrijd van aanhaken of afhaken. Dus er valt voor de groep met een zege Chinees te verdienen.

Prognose: We gaan voor de volle winst. We hebben vorige week als ploeg goed tegen Soccer Boys gespeeld en de 2-1 nederlaag tegen Zwaluwen Vlaardingen was ook verdienstelijk. De groep is bereid om voor resultaat te knokken.

Lees meer over club: dcv
Lees meer over de spelers: