Zaterdagmorgen: Rob Jacobs (NeptunusSchiebroek)

Zaterdagmorgen: Rob Jacobs (NeptunusSchiebroek)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor?

Naam: Rob Jacobs

Club: NeptunusSchiebroek

Uitleg afkorting: Fusie van Neptunus en Schiebroek

Klasse: Eerste klasse B

Tegenstander: ARC

Sportpark: Hazelaarweg

Plaats: Rotterdam

Wekker op: 14.30 uur. Die gasten moeten dan absoluut wakker zijn. Het is erop of er onder. Ik ben nog nooit gedegradeerd in mijn sportieve loopbaan en zou dat zo willen houden. Zelf sta ik rond 08.00 uur op. Lekker rustig en relaxed.

Ochtendhumeur: Welnee, ik ben het zonnetje in huis.

Ochtend ritueel: Mijn kleinkinderen voetballen niet meer. Te vroeg, te ver weg of een andere reden om te stoppen. Ik kan het lekker rustig aan doen.

Muziek: Nee, ik kijk televisie. Koffietijd, die hebben de vaginaweek. Helemaal goed. Als dat voorbij is, gaat Lou Rawls of Charles Aznavour op.

Krant: Algemeen Dagblad. Goede krant en beter geworden sinds ze mijn column publiceren. Die wordt natuurlijk niet door een koekenbakker geschreven.

Magazine: Nee, geen tijd voor.

Website: Geen tijd voor

Ontbijt: Ik maak altijd scrambeld eggs met twee boterhammen. In een gekke bui zelfs een beetje zalm. Maak ik zelf. Koffie erbij, helemaal goed.

Tijd op de club: 12.00 uur, dan kijk ik even naar het tweede. Of de D-jeugd van Philip Bechoux, een heel aardig elftal. En de G-voetballers van NeptunusSchiebroek zijn helemaal top. Soms denk ik wel dat die net zo goed zijn als de selectie. Dat vinden ze trouwens zelf ook.

Pupillen wedstrijd: Nee, mijn kleinkinderen voetballen niet meer. Jammer

Bespreking: Mijn bespreking duurt niet langer dan acht minuten. Dan moet het staan en moeten ze het snappen. Ik kan blijven praten, maar in een seizoen met te veel sterke tegenstander, te veel blessures en te veel gemiste kansen helpt te veel praten ook niet meer.

Bijgeloof: Welnee, broodnuchter en voetballen. Geen poespas.

Weddenschap: Nee. Ik gooi nog geen piek in een fruitmachine en wed niet. Zonde van mijn geld.

Uitslag: Ik vertrouwen erop dat die gasten alles zetten voor de winst. Jacobs degraderen dat klinkt toch niet? We moeten onszelf gewoon meer belonen, dus ik gok op 2-1.

Lees meer over de spelers: