Zaterdagmorgen: Mark Smeding (Zinkwegse Boys)

Zaterdagmorgen: Mark Smeding (Zinkwegse Boys)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor?

Naam: Mark Smeding

Club: Zinkwegse Boys

Uitleg afkorting: Geen

Klasse: Vierde klasse G

Tegenstander: Oud-Beijerland

Sportpark: Olympia

Plaats: Oud-Beijerland

Wekker op: 7.30 uur

Ochtendhumeur: Ja. Ik ben ’s ochtends niet op m’n best, maar na de eerste bak koffie kom ik meestal weer op gang. Dat humeur is afhankelijk van mijn eigen spanning en concentratie die ik heb voor de wedstrijd.

Ochtend ritueel: Mijn jongste zoon moet om 8.30 uur voetballen, dus maak ik eerst een boterhammetje en een glaasje melk voor hem klaar. Voor mijzelf zet ik een bak koffie, waarna we naar Zinkwegse Boys rijden.

Muziek: Alleen in de auto. Dan luister ik naar Radio 538.

Krant: Nee

Magazine: Nee

Website: www.regiorijnmondvoetbal.nl, www.voetbalrotterdam.nl en www.nu.nl

Ontbijt: Ik krijg ’s ochtends geen hap door m’n keel. Alleen een bakkie koffie gaat erin.

Tijd op de club: Om 8.30 uur staat de wedstrijd van mijn zoon op het programma, dus ik ben om 8.00 uur op de club. Als ik thuis ben bereid ik mijzelf voor op m’n eigen wedstrijd. Wij verzamelen om 12.30 uur op de club.

Pupillen wedstrijd: Ik bekijk de wedstrijden van mijn zoons. Meestal blijf ik nog even op de club hangen en pik ik wat andere wedstrijden mee.

Bespreking: Mijn bespreking duurt niet langer dan tien minuten. Je bent iedere week aan het trainen en de jongens kennen mij nu wel. We bespreken vooral bepaalde details voor een wedstrijd.

Bijgeloof: Nee, maar de jongens zeggen dat ik altijd dezelfde schoenen en broek aan heb op wedstrijddagen.

Weddenschap: Nee

Uitslag: Het is onze kampioenswedstrijd, maar tegelijkertijd is het ook een derby. Voor beide ploegen staat er wat op het spel, want Oud-Beijerland moet eerst de nacompetitie nog maar zien te halen. Omdat wij een betere ploeg hebben, verwacht ik dat wij met een 0-2 overwinning van het veld stappen.

Lees meer over club: Zinkwegse Boys