Zaterdagmorgen: Joop Hiele (XerxesDZB)

Zaterdagmorgen: Joop Hiele (XerxesDZB)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor?

Naam: Joop Hiele

Club: XerxesDZB

Uitleg afkorting: Fusie van Xerxes en De Zomerhof Boys

Klasse: Eerste klasse C

Tegenstander: Sportclub Feyenoord

Sportpark: Sportpark Faas Wilkes

Plaats: Rotterdam

Wekker op: De wekker staat niet. Dus rond 07.00 uur. Daarna blijf ik nog even lekker liggen.

Ochtendhumeur: Nee, helemaal niet. Maar naar mate de wedstrijd dichter bij komt, word ik stiller

Ochtend ritueel: Nee het verschilt. Soms begin sporten, soms lees ik

Muziek: Soms wel, soms niet

Krant: AD en Telegraaf op Ipad. Ik volg veel meer dan alleen voetbalnieuws

Magazine: Nee, mijn dochter kaapt altijd de Voetbal International

Website: Heel veel. Voetbalopzaterdag.nl, soccernieuws.nl, Voetbalprimeur.nl, Voetbalzone, Voetbalrotterdam.nl en regiorijnmondvoetbal.nl

Ontbijt: Ik wil nog wel eens afwisselen. Yoghurt met cruesli, krentenbrood of gewoon brood

Tijd op de club: Rond 12.00 uur. We spelen om 15.00 uur dus dan kan ik zeker nog een helft van het tweede elftal zien, waar de jongen talenten en spelers uit de selectie mee meedoen.

Pupillenwedstrijd: Als ik op het complex ben kijk ik wel, natuurlijk ook naar de jeugd, maar niet bewust

Bespreking: Hooguit vijftien minuten. Onderzoek heeft uitgewezen dat na twintig, 25 minuten de aandacht verslapt. Vroeger bij Feyenoord gaf Jezek als trainer hele preken. En diens Nederlands was niet zo best, dus dan moest je heel lang, heel goed luisteren. Heel vermoeiend.

Bijgeloof:  Nee niet als trainer. Dus geen onderbroeken in vaste kleuren of zo. Vroeger als keeper had ik een vaste onderbroek en ondershirt. Dat heb ik uit bijgeloof net zo lang gedragen tot de gaten erin zaten.

Weddenschap: Nee. De groep is slecht begonnen, maar snap inmiddels wel wat er van het spelen in de eerste klasse wordt verwacht. Elke wedstrijd moeten we drie punten halen en aan het einde van de competitie is er een kampioen. Dat heb ik nog steeds niet uit mijn hoofd gezet. We willen graag meedoen en promoveren. Desnoods via de nacompetitie.

Uitslag: Een kleine overwinning. We zijn conditioneel goed en de vastigheden in het elftal worden steeds sterker. We gaan steeds beter spelen, dus het moet kunnen.

Lees meer over de spelers: