Zaterdagmorgen: Jeroen Rijsdijk (Excelsior M)

Zaterdagmorgen: Jeroen Rijsdijk (Excelsior M)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor?

Naam: Jeroen Rijsdijk

Club: Excelsior Maassluis

Uitleg afkorting: Geen

Klasse: Topklasse

Tegenstander: Spakenburg

Sportpark: Sportpark Westmaat

Plaats: Bunschoten-Spakenburg

Wekker op: Tussen 7.30 en 8.00 uur. Niet door de wekker, maar door mijn zoon van vijf die wil voetballen.

Ochtendhumeur: Nee, noot.

Ochtendritueel: Ik werk op flip-overs aan de wedstrijdbespreking. Dat vindt mijn zoon heel leuk. Hij is momenteel een voorkeur voor nummer vier op die tekeningen. Dat is Daan Smith, hij heeft er nu al kijk op.

Muziek: Kinderen voor Kinderen. Zoon en dochter bepalen. In de auto ben ik de baas. Naar het sportpark altijd iets dat opzweept. Vaak house of iets met gitaren. De laatste tijd is Can not stop van Afrojack mijn favoriet.

Krant: AD, op de Ipad.

Magazine: Nee, maar lees op andere dagen Elservier en Voetbaltrainer

Website: Nee, geen tijd voor.

Ontbijt: Op zaterdag een broodje en thee.

Tijd op de club: Spakenburg is niet om de hoek. De spelers moeten er om 11.00 uur zijn voor de bespreking, dus dan ben ik er om 10.00 uur.

Pupillenwedstrijd: Mijn dochter van zeven tennist, maar dat is op woensdagmiddag. Dus daar hoef ik op zaterdag niet vroeg de deur voor uit. Mijn zoon van vijf voetbalt nog niet bij een club.

Bespreking: Maximaal een kwartier. Ik leg vooral nog accenten en herhaal de speelwijze van de tegenstander nog even. Ik probeer altijd actueel te zijn. Dus in onze situatie als nummer twee achter Katwijk, verwijs ik logisch naar de strijd tussen Ajax en PSV.

Bijgeloof: Nee, niet meer. Ik won te vaak zonder dat ik mij aan het bijgeloof had gehouden. Dus dat bijgeloof heb ik maar laten varen. Al draai ik de laatste weken op weg naar het sportpark in Maassluis wel vast Afrojack hard in de auto.

Weddenschap: Nee. Ik weet wel dat er spelers via websites op andere wedstrijden wedden. Ik weet overigens wel dat als je voor het seizoen op een titel van Excelsior Maassluis in de Topklasse had gewed dat je 19 keer de inzet verdient.

Uitslag: Excelsior Maassluis wordt kampioen van de Topklasse. Katwijk kan de druk niet aan, tegenstander HHC wil het afscheid van de trainer bekronen. Excelsior Maassluis is al 23 wedstrijden ongeslagen, dus wij gaan het in Spakenburg redden.

Lees meer over club: Excelsior Maassluis
Lees meer over de spelers: