Zaterdagmorgen: Jan Lecker (Stellendam)

Zaterdagmorgen: Jan Lecker (Stellendam)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor?

Naam: Jan Lecker

Club: Stellendam

Uitleg afkorting: Geen

Klasse: Vierde klasse G

Tegenstander: NTVV

Sportpark: Sportpark Kopernis

Plaats: Nieuwe Tonge

Wekker op: De wekker staat niet. Dus rond 07.00 uur, dat is mijn dagelijkse ritme.

Ochtendhumeur: Nee, helemaal niet. Ik ben gewoon aanspreekbaar.

Ochtend ritueel: Nee niet echt, alles staat wel in het teken van de voorbereiding.

Muziek: Nee.

Krant: Nee.

Magazine: Nee.

Website: Nee.

Ontbijt: op zaterdag altijd twee broodjes en twee gekookte eieren. Een broodje met kaas en een met hagelslag.

Tijd op de club: Rond 10.00 tot 10.30 uur. Ja, dat is vroeg maar bij een kleine club als Stellendam is de rol van de trainer anders. Hij is zichtbaarder. Het tweede speelt uit bij DJS, dus ik kijk naar de jeugd.

Pupillenwedstrijd: Niet vanwege kinderen of kleinkinderen. Ik kijk wel gewoon wat er op het complex rondloopt. Kinderen vinden het leuk als de trainer van het eerste er ook is.

Bespreking: In het begin van het seizoen een half uur. Maar we spelen inmiddels in een vaste samenstelling en de patronen zijn er langzaam aan het inslijpen, dus een kwartier is voldoende. Ik had Ab Fafie vroeger als trainer. Die praatte zo veel dat ik de helft al weer vergeten was toen ik was aangekleed.

Bijgeloof:  We wilden negen punten uit de laatste drie duels voor de winterstop behalen. We staan op zes uit twee, dus ik heb vanaf de eerste van die drie wedstrijden dezelfde outfit aan. Rode trainingspak, rode kousen en daar overheen een coachjas.

Weddenschap: Nee.

Uitslag: Wij winnen en sluiten 2016 af met drie zeges en dan doen we leuk mee in de afdeling. Ik heb deze week mijn contract verlengd. Het bestuur is tevreden en wilde al eerder praten, maar ik wilde zeker weten dat de spelersgroep ook met Jan Lecker door wilde. Dat is de basis voor verlenging. Als het bestuur met de trainer verder wil en de spelersgroep vindt het niks, kan je beter niet tekenen.

Lees meer over de spelers: