Zaterdagmorgen: Fop Gouman (Heerjansdam)

Zaterdagmorgen: Fop Gouman (Heerjansdam)

ROTTERDAM – Hoe leven trainers en spelers eigenlijk naar een wedstrijd toe. Wat doen ze in de aanloop naar een wedstrijd. Hoe ziet hun zaterdagochtend er uit. Wat doen ze in de aanloop tot het eerste fluitsignaal. Tot hoe laat slapen ze, wat eten ze en hoe bereiden ze zich daarna voor. Deze week: Fop Gouman met negen punten uit drie duels de beste presterende trainer van de tweede klasse D.

Naam: Fop Gouman

Club: Heerjansdam

Wedstrijd: Pelikaan – Heerjansdam

Klasse: Tweede klasse D

Complex: Pelidome

Wekker op: 06.45 uur. Oudste zoon moet met ASWH onder elf, ik moet nog wennen aan die nieuwe namen, om 08.30 uur tegen Dubbeldam spelen, dus vroeg. De jongste speelt met onder negen van ASWH om 11.15 uur dus ook die gaan we zien.

Ochtendhumeur: Nee, altijd aanspreekbaar

Ochtendritueel: Nee, zaterdag is voetbaldag

Muziek: In de auto. Op dit moment draai ik Blof

Krant: AD/Dordtenaar

Magazine: Nee

Website: Nee, ik kijk op Twitter en dan zie ik van alles wat

Ontbijt: Gewoon met de jongens

Tijd op de club: 12.00 uur

Pupillenwedstrijd: Bij Heerjansdam kan ik de A-jeugd zien spelen, voordat we naar Zwijndrecht afreizen

Bespreking: Ik hoop een minuut korter dan vorige week. Dus een minuut of vijf. Alles is vaak op de laatste training gezegd. Ook de opstelling. De groep weet wat ze te doen staat

Bijgeloof: Ik persoonlijk niet. Maar ik zie veel jongens in de kleedkamer hun vaste plek op zoeken of hun linker sok eerst aan doen. Prima, moet iedereen allemaal voor zichzelf weten

Weddenschap: Nee, of ik moet er niet vanaf weten

Prognose: We gaan bij Pelikaan winnen en we moeten bij Pelikaan winnen. We zijn volgens mij verder dan deze tegenstander en hebben meer kwaliteit. Dat betekent zeker niet dat je altijd wint, maar het is wel een basis om een wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. De drie punten gaan dus mee naar Heerjansdam.

Lees meer over club: Heerjansdam