Week door Midden: Michel Hubregtse

Week door Midden: Michel Hubregtse

ROTTERDAM – Het is 9 mei, Hermes DVS neemt afscheid van het zondagvoetbal en de technische staf. Nog één keer zijn ze bij elkaar. De club is de komende jaren alleen nog maar te zien op zaterdag. Hierover sprak ik Michel Hubregtse van het jeugdbestuur.

Tekst: Anouk Mulder

Waarom is Hermes DVS gestopt met zondagvoetbal?
“Het zijn meerdere redenen waarom Hermes DVS is gestopt. In onze omgeving gingen al veel clubs van het zondag naar het zaterdagvoetbal. Daardoor waren er minder tegenstanders. Er moest steeds vaker buiten de regio worden gevoetbald en dat was niet erg ideaal”.

Dat is één reden. Kunt u er nog een geven?
“Ja zeker. Ik als lid van het jeugdbestuur ben een voorstander van jongere spelers. Bijna alle teams in onze regio spelen op zaterdag. Om te zorgen dat de club steeds meer leden krijgt moeten we op zaterdag spelen. Meer spelers geven een voorkeur aan zaterdag en daar moeten wij rekening mee houden, want tegenwoordig krijgen clubs geen subsidie meer. We moeten het hebben van de bar opbrengsten, activiteiten, sponsoren en contributie.”

Heeft het geen nadelen van de zondag naar de zaterdag?
“Tuurlijk heeft het nadelen. Ik verwacht dat sommige spelers de club zullen verlaten wegens de overstap naar het zaterdagvoetbal. Niet alleen omdat het team nu op een andere dag speelt maar ook omdat Hermes DVS ingedeeld wordt in de vierde klasse. Dit is natuurlijk veel te laag. Hermes hoort minimaal tweede klasse te spelen”.

Wat gebeurt er met de technisch bestuur van het zondagvoetbal?
“Het hoofdbestuur blijft, alleen de coach moet weg. Ik moet er wel bij zeggen dat de coach Jerry Visser heeft beloofd om terug te komen bij Hermes DVS. Hij denkt aan een positie in het bestuur.”

Lees meer over club: Hermes DVS