VVGZ eert Versteeg en Bezemer

VVGZ eert Versteeg en Bezemer

ZWIJNDRECHT – VVGZ heeft na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Alblasserdam (3-1) Rick Versteeg en Jeroen Bezemer geëerd. Zij speelden respectievelijk zestien en zeventien seizoenen in de hoofdmacht van de Zwijndrechtse eersteklasser. Op vrijdag 6 juni organiseert het bestuur van VVGZ nog een speciale afscheidswedstrijd voor deze twee VVGZ-coryfeeen en dat belooft een waar reuniefeest te worden met spelers en trainers die in de afgelopen twintig jaar op het Noordpark te zien waren.

Rick Versteeg (foto) werd in 1982 lid van VVGZ en debuteerde in 1993 op 15- jarige leeftijd  in de hoofdmacht van VVGZ. Vanaf 1998 speelde Rick vijf jaar betaald voetbal bij  NAC. Door een zware knieblessure werd Rick voor betaald voetbal afgekeurd en hij keerde terug op het Vogelnest waar hij tot en met het seizoen 2011-2012 voor de hoofdmacht uit kwam. Aan het eind van dat seizoen  liep hij in de nacompetitiewedstrijd tegen Veen opnieuw zware blessures op. Ondanks zijn nimmer aflatende trainingsarbeid kon Rick niet meer terugkeren op het gewenste nivo en moest de zo fanatieke libero besluiten te stoppen. Komend seizoen wordt deze oer-VVGZ-er assistent-trainer van de selectie .

 

 Jeroen Bezemer werd in 1985 lid van VVGZ en verhuisde na zijn pupillentijd naar Willem II, waarna hij op 16-jarige leeftijd terug keerde op het Noordpark. Tijdens het kampioensjaar 1997-1998 debuteerde hij als 18-jarige A- junior voor het eerste elftal en speelde daarna ononderbroken zeventien seizoenen in de Zwijndrechtse hoofdmacht. In 2006 werd hij topscorer aller tijden van VVGZ en haalde net niet de 100 competitiegoals. De allrounder en huidige aanvoerder van VVGZ is van onschatbare waarde geweest voor de selectie. Komend seizoen komt Bezemer uit voor het vierde elftal, samen vrienden en ex-ploeggenoten.