Vijf Vragen: Wout Ooms (SVS)

Vijf Vragen: Wout Ooms (SVS)

CAPELLE AAN DEN IJSSEL  – SVS maakt zich al voorzichtig op voor een titel in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. De Capellenaren van trainer Wout Ooms hebben met nog twee speelronden voor de boeg drie punten voorsprong op de enig overgebleven concurrent Siveo’60. Saillant detail, de opponent in de laatste speelronde. Indien Siveo’60 dit weekeinde een of meer punten verspeelt en SVS wint de ontmoeting met hekkensluiter SPV’81 uit Polsbroek, dan is de club kampioen. Anders valt de beslissing in de laatste negentig minuten van het seizoen in Zegveld.

Reden voor www.regiorijnmondvoetbal.nl om met Wout Ooms te bellen en vooruit te blikken op de wedstrijd van komende zaterdag. De ex-speler van DCV en Capelle kan niet beschikken over zijn eerste doelman (enkelbreuk) en bovendien zitten twee spelers voor studie juist in deze fase van de competitie in het buitenland. Maar Ooms gaat uit van eigen kracht. “Niet te veel naar Siveo’60 kijken. Natuurlijk worden we op de hoogte gehouden van de stand van die wedstrijd, maar er telt maar een ding en dat is zelf winnen. Daarna zien we wel verder.”

Waar let u, buiten uw eigen club om, nog meer op tijdens dit weekend? “Ik ben natuurlijk ook geïnteresseerd in topklasser Capelle, waar ik tot aan dit seizoen als assistent-trainer heb gewerkt. Ik ben benieuwd hoe de regioderby opper met Barendrecht afloopt en hoe de strijd zich bovenin de Topklasse ontwikkelt. En natuurlijk gaat mijn aandacht uit naar DCV. Mijn oude club uit Krimpen aan den IJssel leek in de derde klasse voor de titel te gaan, maar hebben het niet meer in eigen hand. Beide clubs draag ik nog steeds een warm hart toe.

– Wat verwacht u maandag op www.regiorijnmondvoetbal.nl te lezen? “Uiteraard een foto van een feestend SVS met bossen bloemen. Dan zijn we namelijk kampioen en promoveren we naar de derde klasse. En hopelijk hebben mijn twee oude clubs het ook goed gedaan.”

– Het kampioenschap lonkt, wat zijn de verwachtingen van de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager SPV’81? “Zelf winnen en de naaste concurrent Siveo’60 moet een of meer punten verspelen. We worden op de hoogte gehouden. Maar het is simpel. Zelf gewoon winnen. SVS heeft een jonge groep en het gevaar is een beetje dat die zijn met hun hoofd soms al een paar stappen verder zijn. Leuk om al over een titel te praten, maar eerst en voor alles gewoon zelf winnen.”

– Hoe zit het met de fitheid van de selectie zo tegen het einde van het seizoen? “De keeper heeft drie weken geleden enkelbreuk opgelopen. Dat is natuurlijk een gemis, al doet de tweede keeper het goed. Bovendien zitten twee jongens uit de selectie voor hun studie in het buitenland. Hoe krijgen ze het zo gepland. Een in Toronto en de ander in Sint Petersburg. De jongens balen, maar zij en ik kunnen het niet meer veranderen. Verder is iedereen fit en de groep sterk genoeg om die twee laatste duels te winnen.”

– Wat is de kracht van dit elftal? “SVS heeft in elke linie wel spelers met een bagage. Die kunnen een wedstrijd lezen. Verder hebben we in de competitie de meeste goals gescoord voor en minste geïncasseerd. Dan verdien je de titel in mijn ogen wel. Ik vind het als trainer lastig om over je eigen team te praten. Ik wil anderen niet tekort doen. Want de trainer van Siveo’60 heeft misschien ook wel argumenten waarom zijn club het kampioenschap verdient. Maar als ik van mijzelf uitga, vind ik dat wij recht hebben op de hoofdprijs.”