Victoria’04 heeft beste kantine van 2015

Victoria’04 heeft beste kantine van 2015

ROTTERDAM – Victoria’04 is winnaar geworden van de kantinetest van het seizoen 2014-2015.

De verkiezing die voor het tweede jaar achtereen door www.regiorijnmondvoetbal.nl in samenwerking met Le Credit Sportif werd georganiseerd, kende in eerste instantie acht gedeelde koplopers. Daardoor was er een extra ronde nodig met een zogenaamde misteryguest nodig om de opvolger van ZBVH aan te wijzen. Dat werd uiteindelijk de club uit Vlaardingen. Robert-Jan Burger kwam naast de marktleider in kassasystemen voor sportclub de prijs op sportpark Vlaardingen-West uitgereikt. Tot grote trots van het bestuur onder leiding van voorzitter Meindert Jongenengel. “Wij vinden dit een vorm van waardering voor de mensen die zich voor de club op zowel zaterdag als zondag altijd inzetten voor de leden. Zij zijn de ruggengraat van de club. Zij zijn de mensen die er altijd staan. Op trainingsavonden, maar ook in de weekenden. De stille, maar onzichtbare krachten. Wij hebben deze prijs met veel mensen verdiend, maar dragen hem op aan Frans van Veen, die met name in de keuken veel extra waarde heeft gegeven aan de sfeer binnen de club. Een groter assortiment en een weekbroodje zijn op het oog simpele zaken, die veel goeds hebben gedaan.”

Frans van Veen (met bos bloemen) en de rest van de vrijwilligers van Victoria’04 zijn trots op de prijs van Le Credit Sportif. “Ja, we beschouwen dit als een echte prijs. Natuurlijk heb je prijzen die binnen de lijnen worden behaald, maar dit is een vorm van waardering buiten de lijnen. Drieduizend euro is een serieus bedrag dat wij bij Le Credit Sportif kunnen besteden. Daar zijn wij hartstikke blij mee, want dit is een bedrag dat we niet elk jaar in de wacht kunnen slepen. We hebben echt in spanning gezeten of we het zouden worden. Toen we het bericht kregen dat we het waren geworden, hebben elkaar gefeliciteerd en beloofd het geheim te houden voor onze kokkie en barmensen. Die hebben we met champagne verrast. Zij hebben in onze ogen voor ons als club deze prijs veroverd. Hun komt de eer toe. Leuk dat zij voor hun inspanningen om vanuit de bar en keuken een toegevoegde waarde te zijn, zijn beloond,” aldus Erick van Meerten.

Robert Jan Burger (rechts naast Van Veen) had namens Le Credit Sportif geen moeite om uit te leggen dat Victoria’04 de prijs had gewonnen. Zijn uitleg gaat er in Vlaardingen in als een preek van een dominee voor een parochie. “Maar laat duidelijk zijn, dat de verschillen erg klein waren. Spirit en De Jonge Spartaan vielen op door een enorme binding met de achterban. XerxesDZB en Hillegersberg door een zakelijke aanpak door middel van het verpachten van de kantine aan een bedrijf. Dat is de kantine 2.0. Verder waren SVV en Victoria’04 met halal-frituur en de halal-bal op het menu een schoolvoorbeeld van een sportvereniging die in de ‘grote stad’ goed inspeelt op een veranderende maatschappij. Maar alles bij elkaar heeft Victoria’04 met een kleine voorsprong de verkiezing gewonnen. De vreugde geeft aan hoe de kantinetest van www.regiorijnmondvoetbal.nl leeft bij de clubs uit de regio Rijnmond. Deze test is en schot in de roos. En nog even voor de zekerheid, Victoria’04 was nog geen klant bij Le Credit Sportif, dus daar houden we bij de beoordeling geen rekening mee. We houden het graag zuiver. Wel zo eerlijk.”

 

Lees meer over club: Victoria'04
Lees meer over de spelers: