Veel medeleven en steun voor De Rond

Veel medeleven en steun voor De Rond

ROTTERDAM – De achtste column van Ramon de Rond heeft een grote stroom van reacties en medeleven opgeleverd.

De speler van het Vlaardingse Victoria’04 levert al jaren strijd tegen de ziekte kanker. Eind 2014 kreeg hij van Deltasport en CION een afscheidswedstrijd aangeboden tegen de Sparta Legends. Vorige week werd er op het complex van zijn eigen club Victoria’04 het eerste Vrienden van Ramon de Rond 7×7 toernooi gespeeld. De naamgever was daarbij aanwezig en was op zijn manier zoals altijd positief, open en nuchter.

Die opvallende kijk op het leven zorgde er voor dat De Rond sinds twee maanden zijn gevoelens en overdenkingen op papier toevertrouwt en in een column op www.regiorijnmondvoetbal.nl publiceert. De Vlaardinger, die in 2014 tot de voetbalpersoonlijkheid van de regio Rijnmond werd gekozen op dezelfde website, beschrijft zijn leven met een lach en een traan. In voor- en tegenspoed. Tegenspoed is er overigens genoeg, twee geleden overleed zijn vader. De Rond vecht ondertussen door, maar had deze week een moeilijke reden.

Reden waarom hij het niet op kon brengen om zijn wekelijkse column aan te leveren. Die boodschap is inmiddels meer dan 25 duizend keer bekeken op www.regiorijnmondvoetbal.nl, waar zijn column vanaf het begin tot de best gelezen berichten behoort. Via de website en Facebook maakten de woorden van De Rond indruk en leverde reacties op van mensen die hem steunden. Langs deze weg wil hij daarom iedereen bedanken die op zijn of haar manier met hem meeleeft, bedanken voor deze steun.

Lees meer over club: Victoria'04
Lees meer over de spelers: