Ups & Downs week 7: Rob Jacobs en Voetbal Inside

Ups & Downs week 7: Rob Jacobs en Voetbal Inside

ROTTERDAM – De website www.regiorijnmondvoetbal.nl begint de week voortaan met de ups & downs van de week er voor. Wat viel er op in positieve en negatieve zin. Reden om nog even stil te staan bij de grote plus en minpunten van het afgelopen weekeinde.

Up: Rob Jacobs

Het Algemeen Dagblad heeft in Janus van Peenen (Dordtenaar) en Rob Jacobs (Rotterdams Dagblad) twee columnisten met een mening. Geen predikers van prietpraat, maar mensen met minstens een halve eeuw aan ervaring een mening. Soms niet de juiste, maar wie heeft die wel? Maandag richtte Jacobs de schijnwerpers op Toon Wolters. Toontje, zoals Jacobs hem noemde, won met SVVSVDPW met 1-0 van VEP. Jacobs kent Wolters en respecteert Wolters. Maar de ex-trainer van de halve wereld en NeptunusSchiebroek durfde het aan om de exodus van SVDPW-spelers naar SVV gewoon competitievervalsing te noemen. En zo is het natuurlijk. De spelers in kwestie kunnen er relatief weinig aan doen, dus waren ook geen onderwerp van gesprek. Jacobs durfde te zeggen waar het op stond en dat is in de hypocriete wereld van het amateurvoetbal al heel wat. SVV-voorzitter Hans van Dijk zal blij zijn dat met de winst op VEP de storm een beetje is gaan liggen. Door alleen te communiceren met twee websites, waarvan er een nota bene de beide shirtsponsor van SVV als adverteerder heeft, en AD Waterweg dacht hij kritiek voor te kunnen zijn. Jacobs durfde het echter aan om zijn vriend Wolters en oude SVV in te column terecht te wijzen. In de wereld van meelopers zijn er ook nog mannen met ballen. Jacobs is er daar een van.

Down: Voetbal Inside

Hans Kraay is ontslagen bij DOVO. Bij Voetbal Inside was het ‘Onze Hansie’ en dus werd de Veenendaalse hoofdklasser direct weggezet als een infantiele dorpsclub met betaald voetbalneigingen. ‘Hun’ Hansie Hansie was aangevallen, dus werd de aanval op DOVO geopend. De voorzitter werd weggezet als een randdebiel, de businessclub als een verzameling van dorpsslagers en het bestuur als een groep van omhoog gevallen schoolmeesters. Als je aan Hansie Hansie komt, die zich graag voor een paar centen door RTL graag laat inhuren als hofnar voor het programma Voetbal Inside, kom je aan Derksen. De nationale moraalridder bombardeerde Veenendaal verbaal plat. op de Veluwe was alleen nog verschroeide aarde over. Concept Vietnam in de polder. Voor minder deed Derksen het niet. Hansie Hansie was onrecht aangedaan door een voorzittertje van een plaatselijke voetbalclub en daar zou Derksen wel eens even wat van vinden. Dat de goed betaalde jasjesgooier ongediplomeerd is en te vaak meer praats heeft dan succes is voor Derksen, lachend bijgevallen door Van der Gijp, niet interessant. De voorzitter van DOVO diende standrechtelijk in de uitzending te worden gefusilleerd te worden. De oorzaak en waarheid doen er niet toe of komen later wel.

 

Lees meer over de spelers: