Ups & Downs: Week 3

Ups & Downs: Week 3

ROTTERDAM – De website www.regiorijnmondvoetbal.nl begint de week voortaan met de ups & downs van de week er voor. Wat viel er op in positieve en negatieve zin. Reden om nog even stil te staan bij de grote plus en minpunten van het afgelopen weekeinde.

DOWNS: Ada Grootenboer en Gerrit de Jong

De burgemeester van Goeree Overflakkee is daarwaar een fototoestel in de buurt is. 50 jaar huwelijk, honderdste verjaardag. Als het flitst is Grootenboer in de buurt. Een foto betekent namelijk een plaatje in een van de huis-aan-huisbladen op het Eiland. Maar de burgemeester ontbrak toen de kleinste club van het eiland er met veel moeite, tijd en aandacht in was geslaagd om Pim Blokland naar Ooltengensplaat te halen. Maar was  de eerste burger van Goeree Overflakkee? Nergens te bekennen. En de wethouder sport? Gerrit de Jong was net als Grootenboer twee maanden geleden al uitgenodigd, maar De Jong had het over iets als een dubbele afspraak gehad. Blokland ziet genoeg mensen die belangrijk zijn of zich belangrijk vinden. Elke week opnieuw en stadions vol. Maar Grootenboer, nota bene getrouwd met voormalig NSVV verdediger Turbo Bert Grootenboer, stelde net als De Jong de gast van de avond ,Blokland, niet teleur. Wel heel OFB dat heel veel moeite had gedaan om het bedrijfsleven en de politiek voor de eerste sponsoravond uit te nodigen. En trouwens ook de besturen van alle andere clubs van het eiland. Maar negen daarvan hadden het te druk of waren niet geïnteresseerd om twee ballen op te halen ter waarde van honderd euro. De wethouder en burgemeester van Goerree Overflakkee bevonden zich als afwezigen dus feitelijk in goed gezelschap. Waar een groot eiland klein in kan zijn.

UP: Bert Kamp

Met TransvaliaZW op zaterdag 2-15 verliezen van Vierpolders en op zondag met 0-8 van ONA. 23 treffers in een weekeinde. De gemiddelde jeugdtrainer zou er nog voor weglopen. Maar Bert Kamp blijft bij TransvaliaZW werken alsof er nog een kampioenschap te verdienen valt in Rotterdam-Zuid. En als uitleg geen verklaring over een partijdige scheidsrechter, corrupte grensrechter, tegenwind of tegenstander met twaalf spelers. Kamp neemt het voetballeven zoals het is. Inclusief de tegendoelpunten. De zondagafdeling van Gouda kan een voorbeeld nemen. “We missen de motivatie om het seizoen af te maken, nu we bekend hebben gemaakt om volgend seizoen alleen op zaterdag verder te gaan. Voor straf allemaal in de leer bij Bert Kamp.”

 

 

 

Lees meer over club: OFB
Lees meer over de spelers: