Uitgelicht: Warry van Wattum (zoekend)

Uitgelicht: Warry van Wattum (zoekend)

ROTTERDAM – Normaal gesproken staat er een clubnaam achter de speler of trainer die in de rubriek aan het woord komt. dus feitelijk moet er achter de naam van Warry van Wattum Oude Maas staan. Maar deze keer gaat het over volgend seizoen en voor de competitie 2016-2017 heeft de ex-prof van Excelsior, FC Groningen en Veendam nog geen nieuwe werkgever. Vreemd eigenlijk, het tweede deel van het seizoen is amper begonnen, of er wordt al gesproken over een oefenmeester die vanaf augustus wellicht werkloos thuis moet doorbrengen. Welkom in de wondere wereld van het amateurvoetbal, waar trainers vaak al ruim voor de winterstop bezig zijn met hun transfer. Een noodzaak om in mei niet tot het leger der afvallers te behoren.

Maar Warry van Wattum gaat ondanks het regenachtige weer in januari nog steeds glimlachend door het leven. De inwoner van Schoonhoven zegt een plaats in de lijst van clubloze trainers te vrezen. “Als dat het probleem zou zijn, dan had ik of snel bijgetekend bij Oude Maas toen we daar over gesproken hebben of ik had een van de drie clubs die zich bij mij hebben gemeld direct gevraagd waar ik kon tekenen. Dat heb ik niet gedaan. Om te beginnen vond ik het na drieënhalf jaar bij deze vereniging voldoende. Ik geloof in beperkte houdbaarheid van een trainer. Dan wordt het tijd voor een nieuw gezicht voor een groep. Dus dat is gesprek met het bestuur gewoon besproken en toen hebben ze vervolgens Roel Liefden aangesteld. Prima keuze trouwens, dus dat komt echt wel goed met Oude Maas. Ook zonder Warry van Wattum. Ik ben trots wat we daar hebben bereikt, maar het was goed om daar te vertrekken. Inderdaad zonder zekerheid van een contract bij een andere club.”

Van Wattum had vervolgens de optie om bij een van de drie clubs te tekenen die zich bij hem kwamen melden. Geen van de drie vond de ex-prof goed bij zich passen. “Geen kwaad woord over de clubs, maar ik wil graag werken bij een club die bij mij past. Ik train niet voor het geld, maar vooral voor mijn plezier. Ik heb een goede baan, dus wil het graag naar mijn zin hebben bij een club die bij mij past. Met het risico dat je dan misschien over blijft. Dat is dan maar zo. Maar ik heb de hoop nog niet opgegeven om volgend seizoen toch ergens in de dug-out te zitten. En niet per definitief bij een eerste- of hoofdklasser. Ik wil ook best bij een goed gestructureerde tweede of derdeklasser werken. Ik wil alleen geen vereniging waar ik de sleutel krijg en het mag uitzoeken. Ik wil iets opbouwen, zoals ik ook bij Oude Maas heb gedaan. Daar kan ik tevreden en met trots in mei de poort achter mij dicht trekken.”

“Nogmaals ik train niet voor het geld. Dat geeft mij ook de rust om tegen een club te zeggen dat ik denk dat ik niet de goede trainer voor ze ben. Misschien wel vreemd om voor sommige bestuurders om te horen. Maar ik ben eerlijk. Ik voel mij ook niet te groot om te solliciteren, want ook dat schijnt een punt te zijn. Je moet gevraagd zijn. Daar heb ik niets mee, als ik een club goed bij mij vind passen, dan meld ik mij daar gewoon. En als ik dan van augustus toch werkloos ben, ga ik gewoon op zaterdag bij wat clubs kijken waar ik al heel lang niet meer ben geweest. Ik speel nog bij Feyenoord-5 dus kom mijn tijd echt wel door. Ik ben een liefhebber. Dus ik wacht gewoon af wat er nog op mijn pad kom. Ik ga niet bij clubs kijken waar een trainer onder druk staat. Toen ik bekend maakte bij Oude Maas te zullen vertrekken heb ik hier wel 25 collega’s langs de lijn gezien. Ach, iedereen moet doen wat hij het beste vindt. Misschien ben ik wel niet de typische trainer, maar ook daar kan ik mee leven. Mijn vrouw moet mij leuk vinden en ik als ik in de spiegel kijk. Dat is pas echt belangrijk.”

 

 

 

Lees meer over club: Oude Maas
Lees meer over de spelers: