Uitgelicht: Tim Pallandt (VVAC)

Uitgelicht: Tim Pallandt (VVAC)

OTTOLAND – Derdeklasser VVAC kent een sportief moeilijk seizoen. Een seizoen van uitersten zoals middenvelder Tim Pallandt (32) nog nooit heeft meegemaakt. Hij bewaart verschillende herinneringen aan de club, die hij een warm hart toedraagt. ,,VVAC is gewoon een mooie club, want omdat de sfeer erg goed is en de mensen die er lopen echt een clubhart hebben,” zegt de routinier.

Tim Pallandt is een clubman pur sang. Hij heeft nooit voor een andere club gespeeld. ,,Op mijn zeventiende maakte ik mijn debuut in het eerste elftal,” weet Pallandt nog ,,De meeste jaren heb ik rechtshalf gestaan, maar de laatste twee seizoenen is mijn positie centrale/controlerende middenvelder.” Pallandt hecht ook veel waarde aan zijn club. ,,Voor mij is VVAC vooral een mooie club omdat de sfeer erg goed is en de mensen die er lopen echt een club hart hebben. Bij VVAC is een grote club vrijwilligers actief die er mede voor gezorgd hebben dat we zo’n mooi complex hebben.”

Herinneringen
Buiten de lijnen is de middenvelder een vrij rustig persoon, maar daarbinnen verandert Pallandt behoorlijk. Dan is hij bloed fanatiek. ,,Ik kan erg slecht tegen mijn verlies en ik doe er altijd alles aan om te winnen.” Wel kent zijn loopbaan wat moeilijke momenten. Zo kampte Pallandt ook regelmatig met blessureleed. ,,De laatste paar jaar heb ik inderdaad last gehad van blessures. Dat ik steeds weer terug kom is, omdat ik het spelletje ontzettend leuk vind en erg fanatiek ben. Ik ga altijd met plezier naar de training en ik wil het liefst ook op de training alles winnen.”

Als je vijftien jaar in een eerste elftal speelt, dan bewaar je daar ook herinneringen aan. Zo ook Pallandt. ,,Mijn mooiste herinnering is het kampioenschap dat we twee jaar geleden behaald hebben met het eerste elftal. Dat was ook het jaar dat we promoveerden naar de derde klasse,” herinnert de routinier zich. ,,De minste is toch wel de degradatie twee jaar daarvoor. Toen zat alles gewoon tegen, dat jaar wil ik snel vergeten.”

Sportief
Sportief gezien kent VVAC een desastreus seizoen in de derde klasse. De ploeg uit Ottoland vecht al het gehele seizoen tegen degradatie en trainer Cees van Bavel stapte in februari zelf op vanwege de aanhoudende slechte resultaten. Sindsdien staat Henk Molenaar voor de groep en zijn er meer punten gepakt. Voor komend seizoen is Ton Heijstek al vastgelegd en die moet VVAC weer hogerop brengen.,,We zijn inderdaad slecht aan dit seizoen begonnen, maar de laatste weken hebben we de opmars ingezet,” zegt Pallandt. ,,We staan momenteel nog vrij laag op de ranglijst, maar de verschillen zijn erg klein. We draaien in de derde periode zelfs bovenin mee, dus wellicht krijgen we nog een mooi slot van de competitie.”

Nu de sportieve toekomst er weer wat beter uitziet, durft Pallandt ook verder te kijken. ,,De toekomst van VVAC zie ik zonnig in. We hebben een mooi nieuw complex en een grote jeugd afdeling dat op een goed niveau speelt. We hebben dit jaar met het eerste een iets minder seizoen maar de laatste weken gaat het steeds beter,” stelt de middenvelder, die recentelijk voor het eerst vader werd van een dochter. ,,De selectie van het eerste is ook nog jong dus daar kunnen we de komende jaren nog op bouwen. Het zou mooi zijn voor de club als we nog eens een stapje hoger zouden kunnen voetballen.”

Over zijn eigen sportieve toekomst is Pallandt ook duidelijk. Menigeen zou verwachten dat hij door blessureleed en het vaderschap zou gaan stoppen. ,,Haha, er zijn al een hoop mensen die me deze vraag gesteld hebben. Ik heb nog steeds veel plezier in het voetbal en zo lang ik geen blessures krijg wil ik graag nog even door. Volgend seizoen hebben we weer een nieuwe trainer waar ik ook wel weer benieuwd naar ben. Ik ga lekker nog even door.”