Uitgelicht: Ronard Venekamp (Bernisse)

Uitgelicht: Ronard Venekamp (Bernisse)

ROTTERDAM – Als hij heel eerlijk is, vindt Ronard Venekamp dat hij te afwachtend is geweest. Daags na de 2-2 van zijn Bernisse tegen koploper Nieuwenhoorn neemt de trainer zichzelf kwalijk dat hij te lang heeft gewacht op een beslissing van het bestuur van de nieuwe fusieclub GHVV’13 om een trainer voor het seizoen 2016-2017 aan te stellen. “toen in januari, februari bekend werd dat ze voor de trainer van PFC, John Stougje, hadden gekozen, was de keuze voor een andere club nog maar beperkt. Ik heb wel contact gehad met twee clubs, maar ik had er misschien eerder mee moeten beginnen.”

De inwoner van Rozenburg moet ook met verwachting hebben gelezen dat Papendrecht per vandaag nog een trainer zoekt, omdat de beoogde opvolger van Joop Warner op sportpark ‘t Slobbegors, Maarten van Gastelen, heeft afgezegd. Venekamp zit in de categorie Ronald van der Zalm, Ron Vlot, Ton van Bremen en andere oefenmeesters die voor volgend seizoen nog geen nieuwe werkgever hebben. “Ik heb de hoop zeker nog niet opgegeven, maar aan de andere kant moet ik reëel zijn dat de kansen alleen maar kleiner worden. Ik weet dat Meeuwenplaat, OMC en nog wat andere club nog een trainer voor volgend seizoen moeten aanstellen, maar er zijn nog veel kandidaten. Dit is een leermoment, maar het zou vervelend zou om na mijn eerste jaar direct weer een stap terug te moeten doen. Daar heb ik het diploma TC 2 ook niet voor gehaald.”

Venekamp weigert zich overigens negatief uit te laten over het bestuur van GHVV’13, de fusie van PFC en Bernisse, die uiteindelijk de voorkeur gaf aan John Stougje voor volgend seizoen. “Ik had gedacht dat ze een trainer van buitenaf zouden halen om zo geen keuze te hoeven maken tussen die van PFC en Bernisse. Maar uiteindelijk hebben ze toch voor Stougje gekozen. Daar moet ik mij bij neer leggen. Misschien ben ik wat naïef geweest, maar daar doe ik niet veel mee nieuw. Het is leergeld,” aldus de voormalige speler van Rozenburg. Die was vorig seizoen ook kandidaat bij zijn oude cub, maar de derdeklasser koos voor Dennis Zaal. “Ik weet hoe dat gelopen is en dat is jammer. Ik vind het goed dat clubs steeds meer bereid zijn om met eigen mensen te werken of een club als Bernisse die een jonge trainer de kans geeft. Er wordt toch vaak veilig gekozen voor een naam in het amateurvoetbal. Prima als dat succes geeft, maar die garantie heeft niemand. Ik wil mij niet negatief over andere trainer uitlaten, omdat het gegeven ook is dat er op dit moment minder clubs dan oefenmeesters zijn. Dat is een gegeven dat niemand valt aan te rekenen.”

De docent lichamelijke opvoeding heeft thuis al laten doorschemeren bij het uitblijven van een club naar iets anders op zoek te gaan. “Mijn vrouw had al ideeën , maar de zaterdag is voor voetballen. Ik kan nog niet zonder, dus als er toch geen club komt ga ik op zoek waar ik zo dicht mogelijk tegen de senioren aan kan zitten. Dus bijvoorbeeld de A-jeugd van een goede club. Daar voel ik mij zeker niet te groot voor. Ik ga geen F-jeugd doen. Ik heb de hele dag al kinderen om mij heel en wil bij een club resultaatgericht werken. Vrouwen is ook geen optie, want daar heb ik geen ervaring mee en dat is toch een vak apart. Ik wacht nog even af en misschien helpt deze rubriek wel.”

 

 

Lees meer over club: Bernisse