Uitgelicht: Ron Luijten (Sparta)

Uitgelicht: Ron Luijten (Sparta)

ROTTERDAM – Met een eerste plaats in de vierde klasse voor het Schiedamse HBSS en de in verliespunten virtuele Rotterdamse leider VOB, voldoet Ron Luijten met zijn Sparta feitelijk al ver dan de doelstelling die voorafgaande aan het seizoen door de debutant in het zaterdagvoetbal werden geformuleerd. De oefenmeester die voor twee jaar bijtekende, zegt dat het seizoen 2014-2015 feitelijk al geslaagd was toen Sparta aan deze voetbaljaargang begon. “De amateurs staan weer in de rangschikking van de KNVB. Sparta is terug en de organisatie staat. Een titel of een periodetitel op sportpark Nieuw Terbregge is daarom feitelijk een bonus.”

Sparta werd vooraf door andere trainers in de afdeling bestempeld als de beste voetballende ploeg tot de gedoodverfde kampioen. Luijten liet zich de eer van collega’s wegevallen. “Natuurlijk hebben we op papier een goede groep, maar het merendeel van de selectie bestaat uit jongens uit tweede elftallen van andere clubs. Dan is spelen in een eerste elftal toch iets anders en in de vierde klasse komt het vaak niet altijd op voetballen aan. Dat was voor sommige jongens dus even wennen. Maar we hebben een speelstijl ontwikkeld en daar houden we aan vast. Daar was we nu staan is ook een gevolg van het proberen om te blijven voetballen. Als ons dat de titel of de periodetitel brengt, is dat geweldig. Nogmaals dat was de doestelling niet. We wilden terug in het amateurvoetbal en dat is gelukkig niet onopgemerkt gebleven,” aldus Luijten.

De trainer doelt op de opening van de nieuwe businesslounge op het Kasteel in de thuiswedstrijd tegen Jong-Ajax door burgemeester Aboutaleb. Sparta-voorzitter Rob Westerhof sprak daarbij met lof over de wederopstanding van de amateurafdeling. “Dat is een compliment. De verhoudingen zijn uitstekend en de rentree van de amateurs verloopt prima. Dat is ook de te merken aan de manier waarop we ons presenteren of gedragen. We hebben een directe rode kaart en dan nog wel in een oefenwedstrijd. We proberen te voetballen en ons binnen en buiten de lijnen goed en netjes te presenteren,” aldus Luijten. Die speelt dit weekeinde met Sparta tegen een van de voornaamste concurrenten in de afdeling, HBSS. “Nogmaals een titel of een periodetitel is een extraatje. Natuurlijk als je bij de beste vier staat, ga je daar voor. Is geen discussie. Maar vergeet niet dat iedereen net iets anders speet tegen een rood-wit shirt met het Sparta-logo. Om die reden is het ook zo knap dat Feyenoord direct van de vierde naar de derde klasse promoveerde en nu weer het hele seizoen aan de leiding gaat. Iedereen wil ook van die club winnen. Feyenoord motiveert alleen al door de naam. En welke elftal er dan staat maakt mij niet zo veel uit. Het gaat erom hoe er mee wordt omgegaan Dat moeten mijn spelers soms nog ondervinden. Hoort bij het proces,” aldus inwoner van Bergschenhoek.

De trainer weet zich overigens al verzekerd van acht spelers die volgend seizoen ook voor de club zullen spelen. “We moeten nog spelers gaan praten, maar niemand heeft nog aangegeven om te willen vertrekken. Sterker nog ik heb de eerste telefoontjes al gehad van spelers die graag voor Sparta of terug naar Sparta willen om er volgend seizoen te spelen. Hopelijk in de derde klasse. Nogmaals als je bij de bovenste vier staat mag je ook best uitspreken dat je om de prijzen wilt meedoen.”

 

 

 

Lees meer over club: Sparta
Lees meer over de spelers: