Uitgelicht: Ricardo van Yperen (EBOH)

Uitgelicht: Ricardo van Yperen (EBOH)

DORDRECHT – EBOH-trainer Houssin Jouhri is tevreden over de ontwikkeling van Ricardo van Yperen, maar de aanvallende middenvelder van de derdeklasser komt nog minstens zeven doelpunten tekort om zichzelf een voldoende te geven voor het seizoen 2015-2016. “Een aanvallend middenvelder moet in mijn optiek tien doelpunten scoren en ik sta er pas op drie. Dat is simpelweg te weinig om te spreken van een goed seizoen.” Maar niet alleen de eigen kweek van de club aan de Schenkeldijk scoort volgens eigen zeggen te weinig. Het gebrek aan doelpunten maakt dat EBOH in de ranglijst van de derde klasse C pas op de elfde plaats terug is te vinden.

“Wij horen als ploeg absoluut in de top vijf thuis,” aldus Van Yperen, “maar dan moeten we er meer ballen in schieten dan we tot op heden hebben gedaan. ZBC’97 is de terechte de koploper van de afdeling. Daar verloren we in de eerste wedstrijd van het seizoen voor eigen publiek met 0-3 van. Geen schande, want dat is gewoon een goede ploeg, met vooral knappe vleugelspelers. VVOR is ook een van de betere elftallen in 3C, maar wij moeten als EBOH dichter in de buurt van die twee staan. Maar ja, dan moeten we meer scoren en dat gaat ons moeilijk af. In acht van de tien duels doen we voetballend zeker niet onder voor de tegenstander. Daar ligt het dus niet aan. Wij krijgen in een wedstrijd ook zeker meer kansen, maar maken ze domweg niet af. Dat is feitelijk ook de conclusie van de huidige tiende plaats,” aldus de middenvelder.

Toch heeft de logistiek medewerker van een internationaal transportbedrijf in Rotterdam de hoop op een goede afloop van het seizoen 2015-2016 nog niet opgegeven. De titel gaat volgens Van Yperen naar ZBC’97 of het Rotterdamse VVOR, maar persoonlijk hoopt hij nog op deelname van EBOH aan de nacompetitie. “Wij zijn met een grote groep aan het seizoen begonnen, maar hebben last gehad van blessures. Dat is overigens geen excuus, maar wel een verklaring voor de bescheiden klassering. Ik weet dat dat voor iedere club geldt, maar ik heb daarom de hoop op een goede derde periode nog niet opgegeven. We hebben met deze trainer vanaf het begin van de competitie stappen gemaakt en kunnen veel beter dan je wellicht op basis van de tiende plaats zou mogen verwachten. EBOH en Houssin Jouhri passen goed bij elkaar. Hij is eerder trainer bij de club geweest en wij hebben als selectie inspraak gehad en waren blij met zijn terugkeer van SC Emma naar de Schenkeldijk.”

Van Yperen hoort daar volgens eigen zeggen ook thuis. “Ik ben bij de kabouters van EBOH begonnen en met een kleine uitstap naar de jeugd van FC Dordrecht heb ik altijd voor de club gespeeld. Op mijn zeventien heb ik in het eerste gedebuteerd en ben nooit meer uit het elftal verdwenen. De hele familie speelt trouwens voor EBOH. Ries Fok is mijn neef. Ik speel met zijn zoon in het eerste, terwijl mijn jongere broer Robert in het tweede speelt en af en toe met het eerste meedoet. Voetbal is bij ons thuis wel een van de belangrijkste bijzaken van het leven. Dus zou het leuk zijn als we het succes met een goed gevoel kunnen afsluiten. In de Rotterdamse afdeling waarin we dit jaar spelen, zit meer voetbal, dus daar komen we beter tot ons recht. Gewoon meer scoren en een sterke derde periode en wie weet spelen we dan volgend seizoen tweede klasse.”

De eigen kweek van de Dordtse derdeklasser, die 21 punten achterstand heeft op het Zwijndrechtse ZBC’97, kijk om te beginnen vooral naar zichzelf. Dus deze Van Yperen, moet er in het restant van het seizoen nog minstens zeven inschieten. Dan eens zien waar we nog eindigen. Maar drie is domweg te weinig voor een aanvallend middenvelder. Ik ben wat meer van de assist, maar daar zal ik mij niet achter verschuilen.”

 

 

Lees meer over club: EBOH