Uitgelicht: Peter van Buren (clubloos)

Uitgelicht: Peter van Buren (clubloos)

ROTTERDAM – Dit weekeinde gaat hij wellicht naar Spirit-DCV, maar wellicht wordt zijn zaterdag gevuld met werken. In dat geval gaat Peter van Buren als alternatief naar Excelsior tegen Roda JC. Op zondag gaat hij na zijn vertrek bij BZC/Zuiderpark in ieder geval niet meer naar de Rotterdamse derdeklasser. Dat boek is voor de Krimepenaar gesloten. “Erg vervelend voor mijzelf, want ik ben een voetbaldier en het bestuur van de club die er alles aan doen, maar mijn vertrek daar was op de duur onvermijdelijk.”

De ex-speler van Excelsior gooide anderhalve week geleden aan de handdoek aan de Oldegaarde na een grote 1-7 nederlaag voor eigen publiek. Het was voor Van Buren de laatste stuiptrekking van ongenoegen en onvermogen. En nog niet eens vanwege de oorwassing die hij en BZC/Zuiderpark moesten incasseren. Wel door het feit dat hij vier spelers buiten de basis moest laten, omdat ze te laat kwamen. “Twee omdat ze samen naar de club reden, een had de week er voor nog in de basis gedebuteerd en mijn aanvoerder had een kapotte wagen. Dus ja daar sta je dan als trainer. En als het nou de eerste keer was. Bij de eerste oefenwedstrijd van het seizoen waren er vijf te laat. Vijf, dan zou je toch zeggen iedereen staat weer te trappelen om aan het seizoen te beginnen. Maar er komen er vijf doodleuk te laat. Dat ze niet spelen schijnt ze niet te raken. Ik weet dat het maar amateurvoetbal is, maar als het je niet interesseert dat je niet speelt, lacht om een 1-7 nederlaag en vervolgens doodleuk vraagt  waar de schoenenbon blijft. Ja, sorry, toen knapte er iets bij mij,” aldus Van Buren.

De Krimpense ondernemer in de uitvaart dacht nog een dag na en belde toen naar het bestuur van BZC/Zuiderpark om te melden dat hij per direct stopte als trainer. “Mijn vrouw was er die bewuste zondag bij. Misschien dat ik daarom ben gebleven, maar ik had voor de wedstrijd eigenlijk al willen stoppen. Maar weet je, BZC/Zuiderpark wordt gedragen door mensen die je eigenlijk niet in de steek wilt laten. Door hen heb ik mij ook laten overhalen om te blijven. Maar ja, de eerste oefenwedstrijd direct vijf spelers die te laat komen. Achteraf is achteraf en veel te makkelijk praten. Maar ik heb mijn les weer geleerd. Op papier 25 tot dertig mensen voor de selectie, maar op de training stonden er soms acht, tien of twaalf. Dat is geen werken, maar ja je wilt de mensen achter de club niet in de steek laten. Maar je moet als je in de spiegel kijkt wel naar jezelf kunnen kijken. En bij BZC/Zuiderpark was het niet leuk meer om zo te moeten werken. Dat zegt niets of bestuur en vrijwilligers, want daar gaat het niet om. Misschien ligt het wel gewoon aan mijzelf. Ik heb nog nooit gelachen in de kleedkamer na een nederlaag. Laat staan na een 1-7 nederlaag.”

Van Buren is bereid om de hand in eigen boezem te steken. “Als er morgen een club belt, stap ik echt niet direct in mijn auto. Net als bij Stolwijk en Dilettant waren er te weinig spelers om als trainer goed mee te kunnen werken. Bij VDL waren de randvoorwaarden wel goed en heb ik prima kunnen werken en de club gebracht naar het niveau waar ze nu spelen. Bij BZC/Zuiderpark met acht mensen op een training staan is armoede. Maar ja ik ben een voetbaldier en wil niet opgeven. Dus elke week opnieuw neem je je voor het maximale voor die club te bereiken. Maar vier man te laat en 1-7 verliezen en dan grappen in de kleedkamer horen. Ik kon het niet meer opbrengen. Jammer, ik ben geen opgever, maar dit ging niet meer.”

 

Lees meer over club: BZC/Zuiderpark