Uitgelicht: Pascal Bosschaart (Heinenoord)

Uitgelicht: Pascal Bosschaart (Heinenoord)

ROTTERDAM – Het woord afbouwen komt niet over de lippen van Pascal Bosschaart. Dat was niet zijn insteek om bij terugkeer uit Australië voor IJsselmeervogels te kiezen en dat is ook niet de overweging geweest om de rooien uit Bunschoten-Sapenburg in te ruilen voor Heinenoord. De Rotterdammer is niet het type om het rustig aan te doen. “Dat vind ik ook niet eerlijk voor een club. Bijna denigrerend. Ik wil waar ik ook speel altijd het hoogste haalbare bereiken. Als prof of als amateur maakt daarbij geen verschil. In de eredivisie, Topklasse of eerste klasse, als ik fit ben geef ik mij voor een club voor de volle honderd procent.”

De ex-speler van FC Utrecht, ADO Den Haag en Feyenoord maakte vorig week bekend om van IJsselmeervogels naar de eersteklasser van trainer Arie van den Berg over te stappen. Voor hem een logische keuze, voor anderen verrassend. “Dat ik vertrek uit Bunschoten-Spakenburg was geen verrassing. Ik heb die beslissing genomen in een periode dat ik minder speelde. Dan ga je over dingen nadenken. De relaties met de trainer was niet optimaal en dan is driemaal op en neer naar IJsselmeervogels plus een wedstrijd op zaterdag reden om zaken op een rijtje te zetten. Dan gaan andere zaken opeens een rol spelen, zoals je gezin. Het zijn gevoelsmatige dingen, bijvoorbeeld dat je je bewust bent van het feit dat je drie avond weg bent, soms voor andere dingen op pad gaat en voor je het weet ben je de man die op zondag het vlees aansnijdt. Er komt een punt in je leven dat je anders tegen zaken aan gaat kijken en andere prioriteiten stelt. Dat punt was bij mij bereikt. Mijn gezin is op dit moment belangrijker dan voetballen.”

Bosschaart was bij terugkeer in Nederland na zijn avontuur in Australië al in gesprek met Heinenoord, maar koos toen bewust voor IJsselmeervogels. “Ik ken Arie van den Berg al langer en heb met de trainer, Ralph Kalkman, in de jeugd van Feyenoord gespeeld. Die relatie bestaat al lang. Ik heb ook toen gesproken, maar ik heb toen eerlijk gezegd dat ik nog graag in de Topklasse wilde spelen, toen IJsselmeervogels zich meldde. Van den Berg wilde mij als speler en verkoper van het sportmerk Errea. We hebben toen afgesproken om wel met Errea in de regio Utrecht te beginnen en Heinenoord even te laten voor wat het was. Toen ik dus eenmaal het besluit had genomen om bij IJsselmeervogels te vertrekken, was er eigenlijk nog maar een optie en dat was Heinenoord. Natuurlijk hebben er clubs gebeld of ik interesse had, maar ik ben er maar met een gaan praten, omdat mijn besluit feitelijk al vast stond,” aldus de Rotterdammer.

Die voelt zich naar eigen zeggen niet te groot voor de eerste klasse ne houdt in zijn achterhoofd rekening met de hoofdklasse. “Heinenoord doet nog mee, dus promotie is nog een optie. En als het niet lukt, moet ik daar volgend seizoen mede voor zorgen. Het is in ieder geval wel de ambities van de club en ik heb dat ik daar iets aan kan toevoegen. Ik kijk er naar uit om voor Heinenoord te gaan spelen. Ze trainen tweemaal in de week, dus dat was een belangrijk argument om mijn tijd thuis beter te benutten. Ik heb Errea en verzorg samen met Sieme Zijm voetbalclinics. Daar gaan we de komende zomervakantie veel mee doen. Zes weken lang op drie RCN camping in het land. Erg leuk om te doen, maar ook dat kost tijd. Je zoekt toch ook naar de balans werk en gezin. Mijn meiden zijn belangrijk voor mij. Ik ben daarom blij dat ik een keuze heb kunnen maken die privé, zakelijk en voetballend goed voelt. Niets ten nadelen van de andere verenigingen die hebben gebeld. Maar bij Heinenoord ga ik volgend seizoen met veel plezier spelen. En dus niet afbouwen. Dat woord zal ik niet gebruiken. Ook Heinenoord verdient een Bosschaart die zich voor honderd procent geeft en dat zal ik doen. Ik ben fit en speel momenteel bij IJsselmeervogels. Sterker nog tijdens de evaluatie op het trainingskamp waren bestuur en Adelaar tevreden. Dat is een goede manier om straks bij de club af te sluiten. Ik ben overal goed weg gegaan en dat wil ik bij IJsselmeervogels ook doen. Eerst dit seizoen afmaken en pas dan begint het hoofdstuk Heinenoord.”