Uitgelicht: Louis Jacobs (ex-LMO)

Uitgelicht: Louis Jacobs (ex-LMO)

ROTTERDAM – Dinsdagavond sprak hij nog een keer met het bestuur van LMO. Maar het was zoals vroeger discussiëren met je eigen vader. Je had misschien wel gelijk, maar kreeg het uiteindelijk toch niet. Frustrerend, maar de realiteit. Zo ondervond Louis Jacobs dus ook dat een genomen beslissing om hem zaterdag voor de uitwedstrijd van de zijn selectie tegen Hillegersberg de laan uit te sturen niet werd herroepen. De reden was een gebrek aan motivatie en daar was en is de oefenmeester het nog steeds niet mee eens. “Ik heb mijn zegje nogmaals gedaan, maar het bestuur is en blijft de baas binnen een vereniging. Die houden net als je vader het laatste woord. En het laatste woord was dat ze bij hun standpunt bleven. Daar kan je het mee doen.”

Jacobs leverde dinsdag bij Linker Maas Oever zijn spullen in en ziet om in lichtelijke wrok . “Boos worden heeft geen zin. De spelersgroep is zaterdag bij het bestuur wezen protesteren tegen de genomen beslissing. Gevolg was dat ze pas om 13.30 uur van het complex vertrokken voor een wedstrijd die in Hillegersberg om 14.00 uur begon. Maandagavond hebben ze nogmaals bij het bestuur aangedrongen op het terugdraaien van het besluit om met Jacobs te stoppen. Natuurlijk doet je dat wat als mens, maar ik heb ze desondanks op het hart gedrukt om voor zichzelf te kiezen. Het bestuur zou toch niet van mening veranderen. Mijn assistent heeft eerlijk gevraagd of ik er bezwaar tegen had als hij door zou gaan. Wat denk dat ik dat zou verbieden. Alleen de vraag, getuigt al van respect. Dus het antwoord was net als bij de spelers . Gewoon voor jezelf kiezen en lekker bij de club blijven. “

Het wegsturen van Jacobs is het laatste hoofdstuk van een drama in vier delen. De oefenmeester uit Spijkenisse wist van de wens van het bestuur van LMO om met ingang van het seizoen 2015-2016 de zondagafdeling op te heffen en alleen op zaterdag verder te gaan. “Dat betekende twee trainers voor nog maar een positie, dus daarom heb ik aangedrongen op een gesprek over mijn toekomst. Dat kwam pas op 26 januari en dat is rijkelijk laat als je vervolgens te horen krijgt dat men voor de trainer van de zondag kiest. Niets tegen die man, maar als je zo laat een besluit kenbaar maakt, is de kans op het vinden van een andere club niet bepaald groter geworden. Maar goed, ik heb toen mijn verhaal gedaan. Het was de keuze voor het bestuur van de club tussen een jongere onervarene trainer en een oudere meer geroutineerde vent. Dan is het jammer dat de keuze niet op jou valt, maar zo zit het vak in elkaar. Als ik voor een andere club had gekozen, had het bestuur dat ook moeten accepteren. Daar zal je mij niet over horen.”

Het zit Jacobs echter dwars dat er binnen de vereniging krachten het besluit van het bestuur hebben beïnvloed. “Er zijn wat mensen die in een functie binnen club hebben of van buitenaf als sponsor zaken proberen te sturen. Het is leuk als mensen in een technische commissie plaatsnemen, maar die mogen een trainer adviseren. Maar Louis Jacobs neemt echt zelf beslissingen. Misschien dat mensen een jongere trainer makkelijker kunnen sturen en mij daarom niet hebben gekozen. Dat is mijn gevoel en dat neemt niemand bij mij weg.” Wellicht heeft zijn duidelijke mening Jacobs op Rotterdam-Zuid opgebroken. “Ze mogen veel van mij zeggen, maar niet dat ik niet gemotiveerd meer was om deze groep tot het einde van het seizoen te lijden. Ontslagen worden hoort bij het vak. Liever niet natuurlijk , maar als het dan toch gebeurt, dan wel om een goede reden. Ik vond  niet gemotiveerd als motivering een drogreden voor de beslissing om mij weg te sturen. Dat de selectie is gaan protesteren is daar een bewijs van. En dat het bestuur haar ongelijk niet wil bekennen , is geen verrassing.”

Jacobs erkent dat de meeste clubs de posities voor volgend seizoen hebben ingevuld, maar heeft toch nog hoop op een nieuwe werkgever in het amateurvoetbal. “Ik heb nog hoop dat het goed komt. Ik heb nog wat zaken lopen. En begrijp mij goed, ik zit niet op het ontslag van een collega te wachten, want ik weet hoe het voelt. Maar in de maand april gaat er ongetwijfeld een trainer sneuvelen. Dus als dat gebeurt dan ben ik beschikbaar. En als er niets over blijft, ga ik een jaar naar wedstrijden kijken. En misschien word ik wel analist voor www.regiorijnmondvoetbal.nl Ik houd alle opties gewoon open. Het hoofdstuk LMO is afgerond.”

Lees meer over club: LMO
Lees meer over de spelers: