Uitgelicht: Jeroen Sep (DBGC)

Uitgelicht: Jeroen Sep (DBGC)

ROTTERDAM – De bijna promotie van DBGC naar de tweede klasse en de degradatie van SHO uit de hoofdklasse. Het deed Jeroen Sep niet van gedachten veranderen. De aanvaller van de club uit Oude-Tonge speelt in het seizoen 2015-2016 in Oud-Beijerland. “Ik wilde het eerlijk doen en heb daarom al kort na de winterstop bekend gemaakt dat ik van het eiland Goeree Overflakkee zou vertrekken. Ik wilde eens kijken hoe ver ik het ergens anders zou kunnen schoppen. En ook als DBGC kampioen was geworden was ik nog naar SHO vertrokken. Sterker, nog ik had liever met een titel afscheid genomen.”

De aanvaller van de blauwen vertrok overigens wel met een persoonlijke titel op zak. Tijdens het eerste Groot Goeree-Overflakkee Voetbalgala werd Sep gekozen tot beste aanvaller van het eiland. “Het is altijd leuk om als speler in de prijzen te veel. Een kampioenschap voor DBGC was leuk voor het hele elftal, maar dit alleen leuk voor mij. Maar ik zie het als compliment voor een goed seizoen.” Een seizoen dat door de verloren beslissingswedstrijd tegen Hellevoetsluis echter een kroon miste. De formatie van trainer Richard Elzinga ging op het beslissende moment onderuit en verspeelde de titel in de derde klasse aan de club uit de badplaats. “Jammer, maar wel geweldig om een keer mee te maken. He stond bij WFB op Hemelvaartsdag echt drie rijen dik. Een geweldige ambiance met 2000 mensen langs de kant. Daar doe je het als voetballer toch voor. En als ik heel eerlijk ben, had het prachtig geweest om die dag de titel en promotie naar de tweede klasse te vieren. Maar de eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen, maar wij kregen de kansen, maar zij scoorden.”

De uitleg van Sep is even simpel als doeltreffend. Zelf kreeg hij in de beginfase een mogelijkheid die hij niet als scoringskans wil betitelen. Het was een knappe steekbal, maar voor ik kan uithalen, zat de verdediger van Hellevoetsluis er al tussen. Niet eens een halve kans dus, maar ach heet is nabeschouwen en daardoor verandert de uitslag niet door.” DBGC verloor vervolgens in de eerste ronde van de nacompetitie en moet derhalve volgend seizoen zonder Sep in de derde klasse beginnen. De student Integrale Veiligheid aan de hogeschool Inholland in Rotterdam begint aan een nieuw hoofdklasse in zijn sportieve loopbaan. Niet in de hoofd-,maar de eerste klasse. Zijn nieuwe club SHO leek zich als debutant veilig te gaan spelen, maar verloor in de laatste vijf duels zelfs het uitzicht op deelname aan de nacompetitie en degradeerde rechtstreeks naar de eerste klasse. “Het is niet anders. Natuurlijk was het leuk geweest om met mijn nieuwe club in de hoofdklasse te gaan spelen, maar de eerste klasse is ook een stap vooruit. Ook op dat niveau moet ik mij bewijzen.”

Sep had de keuze tussen VVGZ en SHO, maar koos vooral om praktische redenen voor de Oud-Beijerland. “Minder kilometers om driemaal per week af te leggen dan naar Zwijndrecht en SHO was bovendien gezelliger. Dat vind ik ook niet onbelangrijk. Ik ben naast de afstand vooral op mijn gevoel af gegaan. Bovendien spraak het gesprek met de nieuwe trainer mij aan. Vervolgens heb ik de knoop doorgehakt en in Oude Tonge keurig verteld dat ik aan het einde van het seizoen zou vertrekken. Op het eiland wordt daar misschien wat langer en vaker over gesproken, maar ik doe niets bijzonders. Ik verander van club. Ik ben bij Spijkenisse begonnen en daarna door verhuizing naar NTVV overgestapt. Dit was mij derde seizoen bij DBGC, dus zo gek was het niet om het eens bij een club op een hoger niveau te spelen. Ik vertrek met een goed gevoel bij de club en kijk uit naar een nieuw avontuur in Oud-Beijerland.”

Lees meer over club: DBGC
Lees meer over club: SHO
Lees meer over de spelers: