Uitgelicht: Hans van Dijk (SVV)

Uitgelicht: Hans van Dijk (SVV)

SCHIEDAM – Hans van Dijk heeft zichzelf beloofd net zo lang bij SVV betrokken te blijven als de hobby leuk is. Momenteel voor het negende jaar als voorzitter, maar in de toekomst eventueel ook in een andere bestuurlijke functie. “Ik wil graag iets voor de club doen. Het gaat mij niet om de titel,” aldus de preses wiens club met ingang van het seizoen 2014-2015 bewust ook met een zaterdagafdeling start.

“Een kwestie van luisteren naar de wensen die bij de leden spelen. We zijn al twee jaar bezig, maar gaan nu de stap zetten. Wij hebben als bestuur steeds geformuleerd dat we alleen op zaterdag met senioren zouden gaan spelen als er minstens twee elftallen konden worden geformeerd. Daar zag het voor aanvang van dit seizoen even naar uit, maar toen er uiteindelijk maar een selectie voor de zaterdag over bleef, hebben we het plan naar 2014-2015 overgeheveld. Inmiddels zijn we overtuigd dat we met twee elftallen op sportpark Harga kunnen starten, dus hebben we de zaterdagfdeling van SVV ook gepresenteerd,” aldus de 51-jarige Van Dijk.

De geboren en getogen Schiedammer zegt niet goed te weten waar de aanwas vandaan komt, maar is aangenaam verrast door de animo om voor de rood-groenen te komen spelen. “De naam SVV doet het kennelijk nog steeds goed en mond-op-mondreclame is nog altijd het beste verkoopmiddel. De nieuwe spelers melden zich spontaan aan. We hoeven geen moeite te doen. En extra moeite in de vorm van betalen is ondenkbaar. Vroeger werd er financieel wel eens iets extra gedaan, maar dat zit er domweg niet meer in. Op sportpark Harga spelen we voor gevulde koeken en flesjes Spa rood of blauw. Meer zit er gewoon niet in, dus nieuwkomer kiezen heel bewust voor SVV wetende wat het uitgangpunt van de vereniging is.”

SVV zal overigens niet zoals veel andere verenigingen de overstap naar de zaterdag als speeldag maken om de zondagafdeling tot recreatievoetbal te degraderen. Van Dijk zegt dat de leden van de roemruchte Schiedamse club duidelijk hebben gemaakt een voorkeur voor de zevende dag als speeldag te hebben. “Zaterdag is een aanvulling op zondag. Een alternatief, maar geen vervanging. Sterker nog, de zondag blijft een speerpunt in ons beleid. Wij hadden na twee jaar in de top van de derde klasse graag al een niveau hoger gespeeld. We hebben er ook de kansen voor gehad, maar het is sportief gezien niet gelukt. Dit jaar hopen we alsnog de stap naar de tweede klasse te maken. De club is er aan toe. We hebben niets te klagen. Er lopen hier 26 jeugdteams rond, dus dat is de toekomst van SVV. En als ik als voorzitter dan toch iets te wensen heb, dan zijn het iets meer seniorenteams. Twee op zaterdag is een prima start voor die nieuwe afdeling, maar drie op zondag is toch iets aan de magere kant.”