Uitgelicht: Groot Goeree Overflakkee Voetbalgala

Uitgelicht: Groot Goeree Overflakkee Voetbalgala

MIDDELHARNIS – Met de eerste editie van het Groot Goeree Overflakkee Voetbalgala is volgens Groot Hellevoet-directeur  Erhard Soeterbroek een nieuwe traditie geboren.

Op de avond in de kantine van De Jonge Spartaan in Middelharnis werd volgens hem de basis gelegd voor de traditionele afsluiting van het seizoen. “Natuurlijk gaan we evalueren en zaken daar waar mogelijk aanpassen en verbeteren. Maar dit Gala moet wat ons betreft het einde van het seizoen op het eiland Goeree Overflakkee jaarlijks markeren. “

Wethouder Marnix Trouwborst stelde een dergelijk feest een verrijking is voor het voetbal op Goeree Overflakkee en DJS-voorzitter Jan van Doorn beaamde de wens om het evenement jaarlijks op de agenda te hebben. “Het gaat en ging er niet om dat het bij ons is gehouden. Het gaat erom dat alle clubs op het eiland de competitie gezamenlijk afsluiten. 1700 mensen hebben die in de afgelopen tien dagen gestemd op www.ggof.nl Dat zegt iets over de beleving en appelleert aan de waarde die voetbal op Goeree Overflakkee vertegenwoordigt. Daar hebben www.regiorijnmondvoetbal.nl en Groot Goeree Overflakkee goed op ingespeeld. Natuurlijk moet de avond het groeien, maar daar moet het wel de kans voor krijgen. Hopelijk gaan alle voorzitters van de clubs het Gala voor de toekomst omarmen.”

Dat is ook de wens van Ardie den Hoed van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl en het toernooi om de Regio Rijnmond Cup. “We willen de banden met de clubs op Goeree Overflakkee aanhalen en daar is dit Gala een prima middel voor. Ik heb wethouder Trouwborst horen praten over de Eiland Cup. Daar willen we ons samen met Groot Hellevoet/Telstar ook voor gaan inzetten. Ik zal met directeur Soeterbroek de mogelijkheden daar toe gaan bespreken. We gaan al een gezamenlijke voetbalkrant uitbrengen, dus wellicht moeten we het Eilandentoernooi in augustus 2016 terug op de kalender brengen. Als de clubs bereid zijn tot medewerking, is er veel mogelijk. Wij doen ook de Coen Moulijn Memorial Cup en de Bep van Klaveren Memorial, dus zijn gewend om evenementen te organiseren. Dat het Groot Goeree Overflakkee Voetbalgala meer mensen had verdiend, is duidelijk. Maar de eerste Bep van Klaveren Memorial is ook te vergelijken met het grootste Europese amateurboksgala dat het evenement inmiddels is geworden. Het heeft tijd nodig. Tradities worden niet op een dag geboren.”

Sam van der Well, bladmanager van Groot Goeree Overflakkee, Jeroen Witte en Piet Korteweg van RTV Slogo zijn bereid om extra energie in de tweede editie van het Groot Goeree Overflakkee Voetbalgala te investeren. “Het voetbal op het eiland leeft, dus naast een krant waarin veel verslagen staan en een actief lokaal radio en televisiestation, is een voetbalkrant plus een Gala een logisch stap,” aldus de mannen eensgezind. Ardie den Hoed ziet zijn visie voor de toekomst door de opgedane ervaring ondersteund. “We doen in de regio Drechtstreek precies hetzelfde met weekblad Dordt Centraal. De lokale binding is bepalend voor succes. We hebben in december 2014 de Dordt Centraal Indoor Cup georganiseerd, een tweedaags zaalvoetbaltoernooi waar alle clubs uit Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht aan deelnamen. Spelen tegen een dorp of plaats verderop geeft extra waarde. Dus ook een Eilanden Cup. Ik heb een dame van DBGC op het Gala horen zeggen dat er volgend jaar op het Gala ook een voetbalster van het jaar moet worden gekozen. Dat is precies het gevoel dat we willen oproepen.”

DBGC-speler Jeroen Sep, winnaar van de prijs van beste aanvaller van 2015, is volgend jaar overigens geen kandidaat voor een prijs. Hij stapt over naar het Oud-Beijerlandse SHO. Ook de opmerking van wethouder Trouwborst dat er een topclub op het eiland moet komen met alleen maar spelers van Goeree Overflakkee, kon hem niet op andere gedachten brengen. Sep het blauw van de derdeklasser uit Oude Tonge voor het zwart-wit van de degradeerde hoofdklasser SHO. Wat sinds het eerste Groot Goeree Overflakkee Voetbalgala blijft, is  het glaswerk met daarop ingegraveerd de tekst: ‘Jeroen Sep (DBGC) beste aanvaller 2014-2015.’ “Ik was al trotst om te zijn genomineerd, maar ik ben nog veel trotser dat ik het uiteindelijk ben geworden. Dit is een waarderingsprijs en daar speel je naast winnen natuurlijk ook voor. De beste zijn is leuk.”

 

Lees meer over de spelers: