Uitgelicht: Elvis Versluis (ex-Heerjansdam)

Uitgelicht: Elvis Versluis (ex-Heerjansdam)

DORDRECHT – Hij gaat al veel eerder het shirt van RVVH dragen dan feitelijk de bedoeling was. Vlak voor de winterstop maakte Elvis Versluis bekend om Heerjansdam in mei van dit jaar te verruilen voor Topklasser RVVH. Een logische stap van de middenvelder die eerder de Dordtse tweedeklasser SC Amstelwijck had ingeruild voor de eersteklasser van trainer Fop Gouman. Maar Versluis werd op De Molenwei na dertien competitieduels bedankt. Na de eerste training in de aanloop naar het tweede deel van het seizoen 2015-2016 kreeg hij te horen niet meer welkom te zijn en is inmiddels opgevangen door RVVH.

Samen met ploeggenoot Ozturk werd Versluis te verstaan gegeven dat hij zijn spullen moest inleveren. Begin 2015 overkwam het koppel Koy en Pereira op de Molenwei hetzelfde. Zonder al te veel tekst en uitleg werden ook zij bij de poort bedankt voor bewezen diensten. Versluis gist nog naar de werkelijke reden. “Natuurlijk weet ik wel een beetje wat er heeft gespeeld. Ik ben niet gek. Maar het had fatsoenlijk geweest als het bestuur je wegstuurt met tekst en uitleg. Dat is niet gebeurd en dat vind ik eigenlijk nog het vervelendste van alles. Wees dan een vent en zeg mij gewoon waar het op staat. Voor aanvang van het seizoen zijn doelstellingen geformuleerd. Prima, ik speel bij een eersteklasser om te winnen en niet in een of ander bierteam. Dus als mensen mij te fanatiek vinden of soms te gedreven of weet ik veel wat, dan hadden ze dat gewoon kunnen zeggen. Niet dat ik het dan met ze eens was geweest, want in mijn beleving is een trainer voor correcties en bijsturing. Maar als de spelers waar het om ging dat nog tegen mijzelf hadden gezegd, had ik daar nog waardering voor op kunnen brengen. Nu is er door een vaste groep kennelijk met het bestuur gesproken. Zelfs de trainer is niet geraadpleegd.”

Eenmaal aan het woord laat het Versluis toch niet koud. “Ik hoef niet met alleen vrienden te spelen. En niet iedereen hoeft mij aardig te vinden. In sport is het geven en nemen, maar een bepaalde vaste kern binnen de selectie van Heerjansdam mag je kennelijk niet op hun presteren aanspreken. Het zal allemaal wel. Waar hebben we het over. Maar het gevolg is wel dat het bestuur zonder ons te hebben aangehoord Ozturk en mij in januari naar huis stuurde. Bedankt, einde oefening.” Of de maatregel te maken had met de in december gedane mededeling van Versluis dat hij na het seizoen 2015-2016 naar RVVH over zou stappen, is niet duidelijk. “Ik geloof niet dat dat er iets mee te maken heeft. Ozturk is speciaal voor trainer Fop Gouman naar Heerjansdam gekomen en ook buiten de deur gezet. Die had nog geen nieuwe club. Nee, het is allemaal heel schimmig en geheim wat er is gebeurd. Maar inmiddels heb ik mij er bij neergelegd. Er is niets meer aan te doen en zoals het is gegaan wil ik ook niet meer voor Heerjansdam spelen. Zo ga je niet met mensen om.”

De bij Wieldrecht begonnen 26-jarige Dordtenaar vervolgt “Natuurlijk mag je boos of ontevreden zijn. Het niet eens zijn met mijn manier van spelen of mijn fanatisme. Maar dan ga je daarover in gesprek. Als spelersgroep, trainer of bestuur. Maar een paar spelers zijn naar het bestuur lopen en dat heeft direct actie ondernomen. Nota bene voor het tweede jaar achtereen. Dan mag je toch wel vragen wie er bij de club feitelijk de baas is. Kennelijk een kleine kern van spelers in de selectie. Ik had het seizoen graag afgemaakt in het tweede elftal van Heerjansdam. De trainer wilde graag en ik had geen zin om een half seizoen thuis op de bank te gaan zitten. Maar ook dat was onbespreekbaar. Mensen die dit lezen, moeten denken dat ik de meest verschrikkelijke dingen heb gedaan. Anders beslis je zoiets niet. Maar goed, RVVH belde direct dat ik daar welkom ben. Vanaf februari kon ik daar tweemaal in de week komen trainen. En als het lukt ook nog oefenwedstrijden spelen. Dat gebaar waardeerde ik zeer. Bovendien kan ik zo al aan nieuwe de groep en het niveau van de Topklasse wennen.”

Elk nadeel heeft zijn voordeel, maar wat mij dwars blijft zitten is dat mijn eergevoel is aangetast. Mensen die de situatie niet kennen, denken toch dat Versluis een moeilijk jongen is, want in de krant heeft gestaan dat hij is weggestuurd bij Heerjansdam. Dat klopt, maar wel zonder reden. “Dus nogmaals, er is niks gebeurd, wat bij andere clubs bij het eerste elftal niet gebeurt. Kennelijk heeft Heerjansdam wat tere zieltjes in de selectie spelen. Dat is het laatste wat ik er over heb gezegd. Ik ga mij bij RVVH richten op het seizoen 20116-2017.”

 

 

Lees meer over club: Heerjansdam