Uitgelicht: Dordt Centraal Voetbalgala

Uitgelicht: Dordt Centraal Voetbalgala

DORDRECHT – Met een vliegende start in 2015 in de businesslounge van het stadion van FC Dordrecht was het niet zo vreemd dat er direct afspraken werden gemaakt voor een tweede Dordt Centraal Voetbalgala in 2016. De samenwerking tussen het weekblad Dordt Centraal en de website www.regiorijnmondvoetbal.nl bleek de basis voor een geslaagde avond waarop bovendien het plan voor de eerste Dordt Centraal voetbalkrant werd gelanceerd. “Een nieuwe traditie was geboren,” aldus Ardie den Hoed. “Natuurlijk waren er punten die we besloten te gaan aanpassen en verbeteren, maar de meeste clubs waren aanwezig en de prijzen in de diverse categorieën werden gewaardeerd.”

Ook Piet van Westen en zijn aanwezige team van verkopers en journalisten van weekblad Dordt Centraal konden terugkijken op een geslaagd debuut van het eerste gala voor de Drechtsteden, het verspreidingsgebied van de krant. “Wij doen als weekblad en de website daar achter betrekkelijk veel aan het amateurvoetbal in deze regio, dus was een voetbalgala plus een voetbalkrant een logische stap in de samenwerking met www.regiorijnmondvoetbal.nl We hadden immers al een eigen zaalvoetbaltoernooi. Met het gala gaan we hopelijk nog stappen zetten, want dat evenement heeft veel potentie,” aldus Van Westen.  De directeur van Dordt Centraal is overigens niet de man van de schijnwerpers. Prijzen uitreiken is ondanks het feit dat zijn bedrijf naamgever is niet aan hem besteed. “Dat is een mooi klus voor anderen. Ik hoef niet zo nodig voor publiek mijn zegje te doen. Het is veel belangrijker het dat het een geslaagde avond is, waarop het amateurvoetbal in de Drechtsteden het seizoen gezamenlijk afsluit.”

Ondanks dat Den Hoed en Van Westen tevreden waren over de eerste editie van het Dordt Centraal Voetbalgala betekende dat gegeven niet dat er na afloop geen kanttekeningen werden geplaatst. “De eerste keer is voor alles en iedereen natuurlijk nog onwennig. Wat konden ze verwachten en waarom moesten ze komen. Het is voor de organisatie altijd vervelend als mensen genomineerd zijn, maar er op de avond zelf niet blijken te zijn. Dat is altijd een vervelend moment, maar aan de andere kant wil je de uitslag niet verklappen door mensen vooraf te informeren dat ze hebben gewonnen. Dan is het element van spanning weg. Verder bleek op de dag van het gala Pelikaan al een teamuitje te hebben georganiseerd en was Drechtstreek die dag uit de tweede klasse gedegradeerd. Dan heb je wel iets anders aan je hoofd dan een feestelijke afsluiting. Dus niet alle clubs waren er, maar de meeste wel, dus dat was het positieve aan de avond. Er waren rond de 250 mensen aan de Dordtse Krommedijk. Dus dat wat ons betreft een uitstekende start,” aldus Den Hoed.

Maandag 23 mei worden aan de Krommedijk voor de tweede maal de prijzen voor de beste spelers, trainer en club van de regio Drechtsteden uitgereikt. De toegang voor de businesslounge van FC Dordrecht is vanaf 20.oo uur gratis.

 

Lees meer over club: FC Dordrecht