Uitgelicht: Dave Roozen (Excelsior’20)

Uitgelicht: Dave Roozen (Excelsior’20)

SCHIEDAM – De selectie van aankomend Excelsior’20-trainer Kevin Stiefel lijkt volgend jaar een ware metamorfose te ondergaan. Waar tweelingbroer Leon  verleden jaar al verkaste naar stadgenoot HBSS en de gebroeders Clarijs in een eerder stadium al aangaven te zullen stoppen, is Dave Roozen de laatste speler van de ‘gouden generatie’ van Excelsior’20 die het zwart-witte nest gaat verlaten. De 33-jarige routenier zal vanaf volgend seizoen te zien zijn op sportpark Kethel, waar hij de kleuren gaat verdedigen van de zaterdagtak van vvKethelSpaland .

Waarom de aanvallende middenvelder, die met Excelsior’20 opklom naar het allerhoogste amateurniveau nu besluit om in de herfst van zijn cariere na 25 jaar Excelsior’20 alsnog te verkassen naar een andere club is hij helder: “De basis van het besluit ligt eigenlijk aan het begin van dit seizoen. Ik had het er met mijn ploeggenoten Milledson da Silva de Freitas en Farid Bouhannouche over dat het toch wel leuk zou zijn om een keer ergens anders te spelen,. Dat gevoel werd de afgelopen maanden steeds concreter en resulteerd nu uiteindelijk in mijn overstap naar KethelSpaland.Roozen speelde in de afgelopen jaren in de top van het zondagvoetbal en zal bij de nieuwbakken fusieclub zoals het er nu uitziet in de derde klasse gaan acteren. Desseldanks is de middenvelder  is geenszins van plan om het woord afbouwen in zijn mond te nemen. “Ik ben nu 33 jaar en voor mijn gevoel nog steeds super fit. vvKethelSpaland is net als Excelsior’20 ook een geweldige vereniging met een goede selectie. Het zou mooi zijn om daar iets neer te zetten en mee te doen voor de prijzen. Ik ga er dus absoluut niet naar toe om af te bouwen,”aldus Roozen.

Door: Mischa Keemink

Voordat het zover is zal de Schiedammer eerst zijn periode bij zijn Excelsior’20 goed willen afsluiten.”Excelsior’20 is en blijft mijn club, ik blijf ook gewoon lid en zal uiteindelijk hier lager gaan spelen, dat staat vast. Mijn overgang heeft niets met de club te maken of  dat ik het gevoel heb plaats te moeten maken voor de volgende generatie, maar puur omdat het mij leuk lijkt.” Helemaal zonder emotie zal het de laatste wedstrijd niet worden afgesloten,denkt hij. “Ik merk aan mijzelf dat ik, nu de laatste wedstrijd nadert, dat ook steeds meer ga beseffen. De allerlaatste negentig minuten in de hoofdmacht van Excelsior’20 zal ongetwijfeld met enige vorm van emotie worden afgesloten. En ik hoop dat de blijdschap over een eventuele promotie dan zal overheersen. Hoe mooi zou dat zijn? Afscheid nemen met een sportieve stap vooruit. Dan kan ik prettig de poort van deze prachtige club achter mij dicht trekken,” aldus de middenvelder.