Uitgelicht: Danny Talle (SDV)

Uitgelicht: Danny Talle (SDV)

ROTTERDAM – Op 21 september 2013, twee dagen nadat Danny Talle zijn 31-ste verjaardag vierde, sloeg het noodlot toe. Tijdens de wedstrijd SDV – LMO raakte de Rotterdammer bij een ogenschijnlijk onschuldige aktie zwaar geblesseerd. In het ziekenhuis vreesde men ervoor of hij helemaal zou kunnen herstellen en voorspelde hem een revalidatieperiode van minimaal tien maanden, maar door hard werken, maakt Talle komende week, vier maanden na het incident, zijn rentree op het trainingsveld van SDV.
Door: Mischa Keemink
Talle begon zijn voetballoopbaan in de jongste jeugd bij RFC. Al snel werd hij gescout door de amateurtak van Feyenoord, waar hij alle jeugdelftallen doorliep. Tijdens zijn tweede seizoen als senior werd hij benaderd door SDV-icoon Richard Sterreberg. “Ik was het plezier bij de Sportclub een beetje kwijtgeraakt en vond een stap naar SDV wel verfrissend.” Na vier jaar SDV maakte Talle de switch naar buurman NOC Kralingen om vervolgens via EDS weer terug te keren naar de zaterdag vierdeklasser. Hier is hij aan zijn tweede seizoen bezig is.
De geboren Rotterdammer herinnert het gruwelmoment nog als gisteren: “Er was niemand in de buurt, ik wilde een bal binnenhouden, en ineens hoorde ik knak en een bizarre pijnscheut schoot door mijn been. Ik wist direct dat het mis was, toen ik op de grond lag keek ik naar mijn enkel, die stond naast mijn scheenbeen en mijn tenen stonden de tegengestelde kant op”, aldus de onfortuinlijke centrumverdediger.
De conclusie in het ziekenhuis was een dubbele enkelbreuk en kuitbeen gebroken. “Van het hele verhaal heb ik weinig meegekregen, wel hoorde ik bij binnenkomst van de artsen dat ik rekening moest houden met een revalidatie van 10 maanden en dat ik moest hopen dat ik ooit nog op het veld zou staan.” Dat Talle een echt voetbaldier is en daar geen genoegen mee nam getuigd zijn opmerkelijke snelle terugkomst op het trainingsveld. “Na twee weken in het gips te hebben gezeten, kreeg ik direct loopgips. Hier heb ik vijf weken mee gelopen en in november kon ik al licht gaan lopen tijdens trainingsavonden.”
Aankomende week zal het “medische wonder” weer aansluiten bij de groep. “Ik ben logischerwijs enorm blij dat ik het veld weer op kan. Wel merk ik dat ik een knop om moet zetten, de angst van het moment zit nog in mij, maar ik hoop dat dat zal slijten.” Talle heeft tijdens zijn blessure ook de mooie kant van het voetbal mogen aanschouwen. “Tijdens het wachten op de ambulance heb ik enorm veel steun gehad aan mijn leider Harry van Tienen en daarbij week ook trainer Pieter Scheutemaker niet van mijn zij. Ook vond ik het geweldig dat zowel mijn eigen club SDV, als de tegenstander van die middag LMO, regelmatig contact met mij zocht en vroeg hoe het met mij ging, dat zijn toch mooie dingen.”
Het doel van Talle zal zijn om nagelang het trainen gaat nog een paar wedstrijden van dit seizoen mee te pakken. Over de sportieve ambities van de nummer voorlaatst van de vierde klasse C is hij ook duidelijk: “SDV is een geweldige vereniging, we hebben geen jeugd dus moeten we het hebben van mond op mond reclame voor wat betreft de aanwas voor het eerste elftal. Er zit nog rek in dit elftal en het zou mooi zijn als we weer eens voor een periode zouden kunnen meespelen, tot die tijd moeten we proberen punten te sprokkelen en vooral een hoop plezier maken.”