Uitgelicht: Ben van Delden (SVDPW)

Uitgelicht: Ben van Delden (SVDPW)

ROTTERDAM – Hij kijkt nar zijn trainer en vraagt of hij het begrijpt. Toon Wolters schudt het hoofd en laat SVDPW-voorzitter Ben van Delden weten dat het eigenlijk onbegrijpelijk is dat de naar de eerste klasse opgeklommen Schiedamse club nog geen shirtsponsor heeft gevonden. “We vragen de hoofdprijs niet en krijgen in de lokale en regionale media toch redelijk wat respons. Ik word er een beetje moedeloos van. De club krijgt in mijn ogen niet wat het verdiend.”

“We voeren een goed beleid, betalen geen spelers en zijn in drie jaar van de vierde naar de eerste klasse opgeklommen. Jongens komen graag bij de club en zeker Toon Wolters spelen. Ik zou niet weten wat er mis kan zijn aan SVDPW,” aldus Van Delden. Die moet vervolgens een tegenwerping incasseren. De regio editie Waterweg van een landelijk ochtendkrant bracht onlangs een verhaal over een betalingsachterstand van 35 duizend euro bij de gemeente Schiedam. “Natuurlijk speelt er iets, dat zal ik niet ontkennen. Maar het gaat zeker niet over dit bedrag en het heeft in het belang van de oplossing weinig zin om daar nu lang bij stil te staan. Er komt een moment dat we hier openheid over zullen geven. Feit is dat er mensen zijn die belang hebben het verspreiden van dit soort geruchten.”

“Waarom en door wie weet ik niet. Ik heb wel een vermoeden, maar die mag je niet uitspreken. Feit is wel dat we op de dag dat het bewuste artikel in het AD een gesprek met een potentiele sponsor hadden. Ik hoef je niet te vertellen hoe een bedrijf reageert als er iemand van het bestuur op de koffie komt als ze net de krant uit hebben. Dan kan je praten als Brugman, maar hun beeldvorming is dat alles wat er in de krant staat ook waar is. Dat voorstel van SVDPW kon dus direct de prullenmand in. Bedrijven die al willen sponsoren, zijn natuurlijk niet van plan om hun geld in een bodemloze put te storten. Onze put is lang niet zo diep als in de krant over is geschreven, maar het kwaad was al gedaan. Onze man kon zijn koffie opdrinken, maar het antwoord van de directeur van het bedrijf was wel duidelijk.”

Toon Wolters schudt het hoofd. “Ik zou niet weten wat DPW nog meer zou moeten doen. Er staan op zondag de meeste mensen in Schiedam bij de club lang de lijn. Er gebeurt nooit iets en de resultaten zijn goed. Tweemaal kampioen en eenmaal gepromoveerd via de nacompetitie. Je zou verwachten dat succes toch aantrekt. Natuurlijk zijn er nieuwe reclameborden gescoord, dus we maken wel stappen vooruit, maar de grootste maak je qua inkomsten met een shirtsponsor. En het geld dat de club daar mee krijgt, wordt goed gebruikt. We gaan bijvoorbeeld niet op trainingskamp, omdat we daar gewoon het budget niet hebben. Natuurlijk willen we dat graag, maar we moeten het doen met het geld dat we hebben. Zaterdag vroeg Brielle-trainer na afloop van de oefenwedstrijd hoe we aan een goede speler als Tiren waren gekomen. Zijn mond viel open doen ik zei dat die was binnen komen lopen, omdat hij niet t PPSC in de vierde klasse wilde spelen.”

Toch weigeren Wolters en Van Delden om op te geven. “We hebben nog een maand tot aan de start van de competitie en we hebben hulp uit onverwachte hoek gekregen. Daar kan ik nog niet te veel over zeggen, maar het wordt zeer gewaardeerd. Hopelijk gaat dat helpe in het alsnog vinden van een shirtsponsor. We praten over een bedrag dat lager ligt dan vijf cijfers. Dat is de wereld niet. Zeker niet voor de hoogst spelende club van Schiedam.”

Lees meer over club: SVDPW
Lees meer over de spelers: