OSV’ers en arbiter doen aangifte tegen ZBC’97

OSV’ers en arbiter doen aangifte tegen ZBC’97

ROTTERDAM – Twee spelers van OSV en de scheidsrechter van het duel tussen OSV en ZBC’97 in Oud-Beijerland hebben na afloop van het gestaakte duel bij de politie aangifte van mishandelingen bedreiging gedaan.

Bij een stand van 0-1 in het voordeel van ZBC’97 werd het duel gestaakt wegens een opstootje. Aanleiding was een overtreding van de Zwijndrechtse speler Omar Zenzen. Hij schopte een OSV-speler die op de grond lag. Daarna ging spelers met elkaar op de vuist en zag de arbiter zich genoodzaakt om het duel per direct af te fluiten. “Ik begrijp het niet,” aldus OSV-voorzitter Jack Smeets (foto). “Om onduidelijke reden slaat op een prachtige zaterdag de vlam in de pan. ZBC’97 staat in de ranglijst zes punten los en bij OSV met 0-1 voor. Dan verwacht je alles behalve dit. Zeker niet na een eerste helft, waarin werkelijk niets is gebeurd of voorgevallen. Daarom was er ook eigenlijk geen directe aanleiding die je kon zien aankomen.”

Nadat de gemoederen tot rust waren gekomen en beide elftallen uit de kleedkamers waren gekomen hebben zowel de arbiter als twee speler van de Oud-Beijerlanders aangifte gedaan bij de politie die naar het complex was gekomen. “De namen van de spelers zijn niet relevant. Veel belangrijk is dat ze behalve de opgelopen schade niet voor erger naar het ziekenhuis hoefden. Dit heeft niets met het prachtige spelletje te maken. Ik vind het bovendien vervelend voor de spelers van ZBC’97 en het bestuur die niets aan het bewuste voorval konden doen. Je bent als voorzitter in zo’n geval machteloos langs de kant,” aldus Smeets. Die waagt zich niet over een uitspraak over de strafmaat van de Zwijndrechtse koploper. “Daar zijn anderen voor. Maandag moet er door iedereen weer worden gewerkt. Dit is zo vreselijk onnodig. Maar hier moet aan de andere kant wel tegen worden opgetreden.”

Lees meer over club: Oud-Beijerland
Lees meer over club: ZBC'97