Tim’s Time: zwemdiploma

Tim’s Time: zwemdiploma

ROTTERDAM – Nadat hij als backpaper financieel armer, maar geestelijk rijker terug kwam uit Australië, pakte zijn Nicky haar studie op.Tim Schoomheijm, ging weer bij IFC spelen en besloot het schrijven van reisverhalen voort te zetten in de vorm van een wekelijkse column voor www.regiorijnmondvoetbal. De Tim Time’s geeft een wekelijks kijkje in het leven van de 22-jarige Rotterdammer die is afgestudeerd in sportmarketing en management aan de HES in Rotterdam en nu op zoek is naar een baan. Een nieuwe club heeft hij al. Schoonheijm draagt volgend seizoen het shirt van tweedeklasser Sportclub Feyenoord.

“Mijn voetballoopbaan ging van start bij De Rotterdamse Leeuw, ofwel D.R.L, te Rotterdam Zuid. Maar voordat het zover was moest er in mijn ogen eerst een flinke klus geklaard worden. Voordat je de trotse eigenaar van het A zwemdiploma bent moet je namelijk door een of ander gat zwemmen, onder water. Ik was, en ben overigens nog steeds, een held op sokken en dit vond dit dus een hele opgave. Mijn ouders vertelden mij echter op een dag dat ik eerst een diploma moest halen voordat ik op voetbal mocht. Op zesjarige leeftijd raapte ik daarom al mijn moed bij een, sprong als een potloodje het water in, zette mezelf hard af aan de kant om zo snel mogelijk door dat verdomde gat heen te zwemmen: missie volbracht! Zwemdiploma in de pocket. Op naar D.R.L.

Bij D.R.L. begon ik als tweedejaars F-spelertje in de F1. Het jaar daarop speelde ik voor de E1. Hoogtepunten waren het twee keer op rij winnen van de Charlois Cup, fantastisch. Ik herinner me de finales nog goed. De eerste was een echte finale. Spannend tot de laatste seconde en we wonnen met 4-3 van C.V.V/Mercurius. Het jaar daarop kwam onze tegenstander niet opdagen en speelden we voor de vorm tegen een team van T.O.G.R, waar de finale traditie getrouw gespeeld werd.

Het absolute hoogtepunt vond plaats tijdens een toernooi bij Zwart-Wit’28. Op het veld voor de tribune speelde ik blijkbaar een goed toernooi. Ben van Kesteren, scout van Feyenoord die helaas overleden is, merkte een teamgenoot en mij op en stapte toevallig op mijn vader af. Ben van Kesteren vroeg mijn vader of hij wist wie die kleine nummer zeven was, mijn pa glunderde van trots toen de scout hem zijn kaartje gaf waar het Feyenoord logo op stond.

Na het toernooi thuis had mijn vader dus een verassing voor me. Ik dacht dat we naar de Kuip zouden gaan die zondag of misschien zat er wel wat anders in de planning. Nee, mijn vader had iets veel mooiers in zijn portemonnee zitten. Toen hij vertelde dat ik op proeftraining mocht bij de club van mijn dromen sprong ik een gat in de lucht. En wat denk je, als klap op de vuurpijl gingen we die zondag nog naar Feyenoord – Roda JC ook.”

Lees meer over club: IFC
Lees meer over club: SC Feyenoord
Lees meer over de spelers: